|

Tekirdağ'da sağanak etkili oldu- 9 Haziran Tekirdağ hava durumu

Tekirdağ'da sağanak yağış etkili oldu. Tekirdağ hava durumu tahminlerini ve bölgeden son gelişmeleri haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
18:42 - 9/06/2017 Cuma
Güncelleme: 18:46 - 9/06/2017 Cuma
AA
Tekirdağ'da sağanak etkili oldu-Tekirdağ hava durumu
Tekirdağ'da sağanak etkili oldu-Tekirdağ hava durumu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. İlçede öğleden sonra başlayan sağanak, aralıklarla devam etti. Vatandaşlar yağmurdan korunabilmek için çevrelerindeki iş yerlerine sığındı. Polis ekipleri de trafiğin yoğun olduğu noktalarda sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Yağış nedeniyle su biriken noktalarda çok sayıda araç arıza yaptı. Bu arada sağanak nedeniyle İstanbul yolu Önerler Mahallesi'ndeki ana arter üzerine ağaç devrildi. Devrilen ağaç nedeniyle yoldaki trafik akışı bir süre durdu. İş makinesi yardımıyla ağacın yoldan kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu, Karadeniz, Tekirdağ, Balıkesir, Kütahya, Aksaray, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Adana'nın kuzey ve Kahramanmaraş'ın kuzeybatı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz'de ve Doğu Karadeniz kıyılarında, Düzce ve Zonguldak çevreleri ile Bolu'nun kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç bölgelerde 2 ila 5 derece azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği, diğer yerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyı kesiminde ve Doğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın (cumartesi) Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR -
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta Karadeniz'de ve Doğu Karadeniz kıyılarında, Düzce ve Zonguldak çevreleri ile Bolu'nun kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
#çorlu
#sağanak
#yağmur
#Tekirdağ
#hava durumu
7 yıl önce