|

Tekirdağ'da sağanak vatandaşlara zor anlar yaşattı

Tekirdağ'da etkili olan gök gürültülü sağanak vatandaşlara zor anlar yaşattı

Yeni Şafak
18:31 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 18:36 - 26/09/2017 Salı
AA
Tekirdağ'da sağanak vatandaşlara zor anlar yaşattı
Tekirdağ'da sağanak vatandaşlara zor anlar yaşattı

Tekirdağ'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkisini gösteren gök gürültülü kuvvetli yağış nedeniyle ana caddeler ve bazı ara yollarda su birikintileri oluştu.

Sağanak sebebiyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı, trafik akışında aksamalar meydana geldi. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşların, ıslanmamak için üst geçitlerin altına, bina saçaklarına ve otobüs duraklarına sığındığı gözlendi.

Su birikintilerinin oluştuğu yollarda yürümekte zorluk çeken vatandaşlar, şemsiye, çanta ve poşetlerle de kendilerini yağmurdan korumaya çalıştı.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kırklareli'nin doğusunda çok kuvvetli, Kırklareli'nin batısı, Edirne, Tekirdağ, İstanbul ile yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak (30-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kırklareli'nin doğusunda çok kuvvetli, Kırklareli'nin batısı, Edirne, Tekirdağ, İstanbul ile yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

#sağanak
#Tekirdağ
#Yağmur
#yağış
7 yıl önce