|

21. yüzyılın dahisi trafiği böyle çözecek

Ünlü girişimci Elon Musk'ın trafiği yerin altına almak için başlattığı The Boring Company'nin detayları ortaya çıktı. Yayınlanan tanıtım videosunda sistemin nasıl çalışacağı ve trafiğin nasıl azaltılacağının ipuçları veriliyor.

Yeni Şafak
16:38 - 1/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Metropol şehirlerde yaşanan trafik, şehir sakinleri için büyük sorun teşkil ediyor.
Metropol şehirlerde yaşanan trafik, şehir sakinleri için büyük sorun teşkil ediyor.

Tesla Motors, SpaceX ve Solar City gibi hem çevreci hem de yeni nesil şirketler kurarak hemen herkesin gönlünde taht kuran Elon Musk’ın bir süredir tünel projesi içinde olduğu biliniyordu. Şehri trafikten kurtarmak için çözümler arayan 21. yüzyılın dahi çocuğu, trafiği yerin altına taşıma fikrini geliştirdi.

Elon Musk bu doğrultuda The Boring Company isimli yeni bir şirket kurdu ve hedeflediği ilk projenin tanıtım videosunu yayınladı.


Gördüğümüz üzere bu sistemde şehrin farklı noktalarına yerleştirilen paneller, aracı yerin altındaki tünellere götürüyor ve istediği yere doğru götürüyor. Üstelik ulaşım raylı sistemde sağlanıyor ve hızı saatte 200 kilometreye kadar çıkıyor.

Yani Elon Musk’ın hayali, insanları hem pratik hem de hızlı bir şekilde trafiğe takılmadan istediği yere ulaştırmak. Yeni sistemin çalışmaları ilk etapta Los Angeles’ta yapılıyor. Çalışmaların ne zaman biteceği ve nihayete ereceği ise henüz bilinmiyor.

Bildiğimiz üzere Elon Musk ulaşıma ekstra önem veriyor. Zira Hyperloop isimli hız kapsüllerine destek verdiği de biliniyor. Eğer Hyperloop projesi gerçek olursa, İstanbul ile Ankara arası mesafenin yarım saate kadar düşeceği biliniyor.


#The Boring Company
#Elon Musk
#Trafik
7 yıl önce