|

25 bin beyaz hacker devlete başvuru yaptı

Türkiye’nin siber yıldızının belli olacağı yarışma için BTK’ya 25 bin başvuru yapıldığı açıklandı. Yarışmanın kazananlarına cumhuriyet altını verilecek ve aynı zamanda devlette iş imkânı sağlanacak.

Yeni Şafak
14:17 - 14/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:19 - 14/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

USOM (Ulusal Olaylara Müdahale Merkezi) tarafından yayınlanan ve "Sanal dünyanın siber yıldızı olmaya hazır mısın?" başlığı ile duyurulan Siber Yıldız yarışması 20 Ocak 2017 tarihinde yapılacak. Yarışma için başvuru şartları ve formu geçtiğimiz gün açıklanmıştı. BTK Başkanı Fatih Sayan, çevrimiçi olarak yapılacak yarışmada yarışmacıların belirli kurallara göre “hack” işlemi yapmalarının isteneceğini söyleyerek “Bizim kurduğumuz bir test merkezi olacak. Bu merkez içinde hedef olarak belirlenen yerleri hacklemeleri ve ele geçirmeleri istenecek. Yarışmacılar böylelikle hünerlerini gösterecekler” açıklamasında bulundu.





Yarışmaya yapılan yoğun başvuru BTK'yı memnun ederken, kazananlara cumhuriyet altını verilecek ve devlette istihdam edilme olanağı sağlanacak. Başvuruların yeni başlamasına rağmen bugüne kadar 25 bine yakın başvuru yapıldığı öğrenildi. BTK Başkanı Fatih Sayan “Yarışmaya katılanların yüzde 15'i 13-18 yaş arasında. Bu da gençlerin ilgisini göstermesi açısından önemli” ifadelerini kullandı. Kazananların ödülün yanı sıra istihdam da edileceğini ifade eden Sayan, “Beyaz hacker olarak çalışacaklar. Ayrıca eğitimlerimize alacağız. Bunun için bir platform da kuracağız, eğitim kampları düzenleyeceğiz. Şu anda 528 kurumda siber olaylara müdahale ekibi var. Onlara dahil olma imkanı olacak. Yeteneklerini gösteren arkadaşlarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. Bir amacımız da bu alanda birikimi ve yeteneği olan arkadaşlarımızın yeteneklerini pozitif katkıya dönüştürmek olacak” açıklamasında bulundu.




#BTK
#Siber Yıldız
7 yıl önce