|

Adil Kullanım Kotası kalkıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'deki internet kullanıcılarını oldukça sevindirecek bir açıklamada bulundu. Bakan Arslan, Adil Kullanım Kotası uygulamasının iki yıl içinde tarihe karışacağının müjdesini verdi.

Yeni Şafak
13:30 - 31/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye'deki internet kullanıcılarının en büyük sıkıntısı Adil Kullanım Kotası (Noktası) için son dönemde sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Bildiğimiz üzere yaz aylarında yapılan görüşmelerde, limitin aşılması halinde düşürülen 3 Mbps hızın, 5 Mbps'e yükseltilmesi gündeme gelmişti. Bir süre bu uygulamanın devam edeceği ve ilerleyen dönemde AKK'yi kaldırma çalışmalarının yapılacağının müjdesi verilmişti.



İşte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bu çalışmaları doğruladı ve internet kullanıcılarını sevindiren müjdeyi verdi.





Bakan Arslan, Osmangazi Köprüsü'ndeki geçiş ücretinde yapılan indirimden bahsettiği konuşmasında "Adil Kullanım Kotası'nı 2018'de kaldıracağız" açıklamasında bulundu. Açıklamaya göre en geç iki yıl içinde Türkiye'deki internet kullanıcıları Adil Kullanım Kotası uygulamasından kurtulmuş olacak.



  • AKK: Şebeke kaynaklarının tüm kullanıcıların aynı kalitede hizmet alabilmesine imkan sağlamak için devreye alınan bir uygulamadır. Adil kullanım kotası kısaca "kotasız" denen bağlantıların kotasıdır.





#Adil Kullanım Kotası
#Ahmet Arslan
7 yıl önce