|

Akıllı telefon alırken dikkat etmemiz gerekenler

Son dönemde oldukça fazla akıllı telefon modelleri ile karşı karşıyayız. Apple’dan tutun da Samsung, HTC, LG, Vestel, Casper ve pek çok markanın yüzlerce yeni modelleri bulunuyor.

Yeni Şafak
11:26 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:34 - 12/12/2016 Pazartesi
Diğer

Bu modeller tabii ki her hedef kitleye göre farklılık gösteriyor. Örneğin 1.000 TL bütçe ile orta düzey bir cep telefonu alırken, 3.000 TL'nin üzerinde bir bütçeniz var ise üst düzey bir akıllı telefon almak mümkün oluyor.



Telefon alırken doğru bütçe harcamak da çok önemli. Örneğin, çok fonsiyonlu bir cep telefonu kullanmayacaksanız 3-4 bin TL gibi bir bütçe ayırmanız gerekmiyor. Ya da telefonun tüm özelliklerini kullanmayacaksanız yine böyle yüksek bütçeli rakamlar harcamanıza gerek kalmıyor.



Bunu için çeşitli araçlar var. Örneğin cepkolik.com'da bulunan

akıllı telefon seçerken hayatınızı kolaylaştırabiliyor. Akıllı telefonları özellikleri bakımında karşılaştırarak size en uygun cep telefonunu seçme şansı veriyor. Bu sayede kullanmadığınız bir özellik için fazladan para ödemenize gerek kalmıyor.



Diğer bir seçim sebebi telefonun tasarımı. Burada da en başta incelik göze çarpıyor. Artık neredeyse tüm akıllı telefonlar 6-7mm civarında oluyor. Tabii fiyatı düştükçe bu incelikler biraz daha artıyor ve 8-9mm civarını bulabiliyor.



Telefon almadan önce dikkat etmemiz gereken diğer bir konu ise akıllı telefonun elinize oturması. Yani ekran boyutu da diyebiliriz. Burada telefonu elinize alıp tek elle kullanım kolaylığına bakmanız şart.



Sonuçta rahat kullanamadığınız ya da tek elle kullanımı zor olan akıllı telefonların, özellikleri istediğiniz kadar güzel olsun, kullanamadıktan sonra pek hoşunuza gitmeyecektir. Bu gibi çok detay var aslında bakmamız gereken. Yukarıda bahsettiğimiz noktalar ise en önemli olanları. Bu detaylara dikkat ettiğiniz takdirde istediğini akıllı telefona fazladan bütçe ayırmak zorunda kalmazsınız.



Kaynak:



#telefon
#akıllı telefon
#teknoloji
7 yıl önce