|

Akıllı telefonların gizli özelliklerine ulaşabileceğiniz USSD kodları

Akıllı telefonların bazı özelliklerini kullanabilmek için operatör ya da cihaz yazılımının arka kapısı olarak tabir edilen USSD kodları gereklidir. İşte bu kodlar ile yapabileceklerinizi sizin için sıraladık.

Yeni Şafak
15:11 - 22/10/2017 Pazar
Güncelleme: 16:02 - 22/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
USSD kodları ile telefonun arka kapısını açabilir ve ayarları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
USSD kodları ile telefonun arka kapısını açabilir ve ayarları istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Yapılandırılmamış Tamamlayıcı Servis Kodları(Unstructed Supplemantary Service Data kısaca USSD), akıllı telefon kullanıcılarının arama ekranına girdikleri kodlar ile standart cihaz ayarları üzerinden ulaşılamayan bazı operatör ve cihaz ayarlarına ulaşmasını sağlayan telefon yazılımlarının arka kapılarıdır.

Bu kodların bazıları tüm işletim sistemlerinde çalışırken bazıları ise belli model ve işletim sistemleri ile sınırlandırılmış. İnternet üzerinden yapılacak detaylı bir araştırma ile onlarca USSD kodu bulabilirsiniz. Bu kodlardan en bileneni cihazınızın IMEI numarasını kontrol edebileceğiniz *#06#’dir.

İşte çoğu cihazda çalışan fakat az bilenen USSD kodları;

1-
*#0*#

Bu kod yalnızca Android cihazlarda çalışıyor. Cihazın titreşim, tek renkli ekran, ses gibi farklı özelliklerini test edebileceğiniz bir menü karşınıza çıkartıyor.

2-
*#67#


Bir aramaya yanıt veremediğiniz zaman ya da reddettiğinizde çağrıların hangi numaraya yönlendirildiğini gösterir. Bu numara varsayılan olarak operatörünüzün sesli mesaj servisi olarak ayarlıdır. Ancak dilerseniz bu numarayı değiştirebilirsiniz.

Eğer iPhone kullanıcısı iseniz Ayarlar>Telefon>Çağrı Yönlendirme seçeneklerini takip ederek istediğiniz numaraya yönlendirme yapabilirsiniz. Android cihazlarda bu işlemi yapmak için Telefon uygulaması>üç nokta(seçenekler ikonu)>Ayarlar>Daha Fazla Ayarlar>Çağrı yönlendirme seçeneklerini takip ederek yönlendirilen numarayı değiştirebilirsiniz.

3-
*646#

Eğer faturalı hat kullanıcısı iseniz tarifenizde kalan dakika ve sms’leri kontrol etmenizi sağlar. Hangi cihazlarda ve operatörlerde çalıştığını tam olarak söyleyemiyoruz. Kod bazı cihazlarda uyarı ekranında bu bilgiyi verirken bazı cihazlarda ise SMS olarak bilgi veriyor.

4-
*225#

Bu kodun hangi cihazlarda çalıştığı hakkında net bir bilgi verememekle beraber faturalarınız hakkında bilgi alabileceğinizi söyleyebiliriz.

5-
*3282#

Sadece Android cihazlarda çalışan bu kod, faturalandırma döngünüzü kontrol etmenizi sağlar.

6-
*5005*7672#

Bu kod ile SMS mesaj servis merkezi numaranızı öğrenebilirsiniz.

7-
*43#

Bu kod ile arama bekletme özelliğini aktif edebilirsiniz. Arama bekletme özelliğini devre dışı bırakmak için ise #43# kodunu girmeniz yeterli olacaktır.

#Akıllı telefon
#Ayar
#gizli
#özellik
7 yıl önce