|

AKN’de mutlu son yaklaşıyor

İnternette Adil Kullanım Noktası (AKN) aşıldığında erişim hızının 3 Mbps’ye düşürülmesi uygulamasını kaldıracak ilk adım üç ay içinde atılacak. AKN’de mayıs itibarıyla kademeli geçiş olacağını söyleyen Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Özellikle gece kullanılan internet de kotadan düşülmeyecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 05:53 - 8/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
İnternette Adil Kullanım Noktası (AKN) aşıldığında erişim hızının 3 Mbps’ye düşürülmesi uygulamasını kaldıracak ilk adım üç ay içinde atılacak.
İnternette Adil Kullanım Noktası (AKN) aşıldığında erişim hızının 3 Mbps’ye düşürülmesi uygulamasını kaldıracak ilk adım üç ay içinde atılacak.

Sabit genişbant internet hizmetlerinde çoğunlukla Adil Kullanım Noktası (AKN) sonrası erişim hızlarının 3 Mbps'ye düşürülmesi uygulamasına yönelik tüketici eleştirilerine kulak veren Ulaştırma Bakanlığı, ilk adımı üç ay içinde atacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AKN'de mayıs itibarıyla kademeli geçiş olacağını ve 2018 sonu itibarıyla tamamen kalkacağını belirterek, “Özellikle gece kullanılan internet de kotadan düşülmeyecek” dedi. İnternette erişim hızlarının artmasıyla yükselen data kullanımının yanısıra altyapı hizmetlerinin tüketicilerin taleplerini fazlasıyla karşılayacak kadar iyileşmesi sonrası AKN'yi kaldırma hazırlığı başlatılmıştı.



60 MİLYON ABONEYE ULAŞILDI


“7 Şubat Dünya İnternet Günü ve Güvenli İnternet Merkezi Tanıtım Programı”nın açılışında konuşan Arslan, internetin yeni bir kültürel mekan, gerçeklik, özgürlük alanı ve ekonomik bir pazar olarak ortaya çıkmasının, küresel değerlerin, alışkanlıkların hızlı bir şekilde değişmesini de sağladığını anlattı. BTK eliyle başlattıkları faaliyetlerle çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm kullanıcılara güvenli internet ortamı sağlanmasını amaçladıklarını söyleyen Arslan, 14 yıl önce 22 bin olan geniş bant internet abonesinin bugün 60 milyona geldiğini vurguladı. Arslan, şöyle dedi: “3,5 milyar insanın internet kullandığını, yaklaşık 2,5 milyar insanın faal sosyal medya kullandığnı, 4 milyara yakın insanın mobil telefonu bulunduğunu, mobil cihazlar üzerinden sosyal medyayı kullananların sayısının 2 milyarı geçtiğini düşündüğümüzde, sadece tedbir almanın yeterli olmadığını, bilinçlenmenin de önem taşıdığını vurgulamak gerekir.”





İNTERNET KULLANIM YAŞI 7'YE İNDİ


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan ise dünyada internet kullanım yaşının 7'ye indiğini, 9-16 yaş arasındaki çocukların da internette en fazla zaman geçiren grup olduğunu belirtti. Sayan, terör örgütlerinin, propaganda, terör ve şiddeti teşvik ve övmek, terörle mücadele eden güvenlik güçlerini hedef göstermek maksadıyla sosyal ağları faal bir şekilde kullandıklarına dikkat çekerek, terörizmle mücadelede uluslararası iş birliğinin, küreselleşen dünyanın en büyük ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.






#Adil Kullanım Noktası
#Ulaştırma Bakanı
#Ahmet Arslan
7 yıl önce