|

Android kullanım oranı belli oldu

Google, mobil işletim sistemi Android'e dair kullanım verilerini açıkladı. Son verilere göre yeni sürüm güncellemesi 7.0 Nougat kullanıcılarının bir hayli az olduğu göze çarpıyor. Yaklaşık 7 yıl önce yayınlanan Android 2.3'ün bile yeni sürümden fazla kullanıldığı dikkatlerden kaçmadı.

Yeni Şafak
11:20 - 11/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Google, Android işletim sistemi kullanım oranlarına dair detayları açıkladı.
Google, Android işletim sistemi kullanım oranlarına dair detayları açıkladı.

Bildiğimiz üzere ilk kez 2008 yılında yayınlanan Google'ın mobil işletim sistemi Android'in geçtiğimiz aylarda 7.0 Nougat sürümü yayınlandı. Google'ın ilk akıllı telefonu Pixel, Android One projesine dahil olan akıllı telefonlar ve Sony, LG gibi ana akım bazı markalar Nougat güncellemesini yayınladı.



Bununla birlikte dünya çapındaki Android kullanım oranı da merak konusu oldu. Google'ın yayınladığı ocak ayı verilerine göre Android Nougat kullananların sayısının düşüklüğü dikkat çekiyor.





Gördüğümüz üzere 2010 yılında yayınlanan Android 2.3.3 işletim sistemini kullananların sayısı, 7.0 kullananların sayısından hala fazla. 2013 yılında yayınlanan 4.4 KitKat sürümünü büyük bir kitlenin kullandığı göze çarpıyor. 3 yılı aşkın süre önce yayınlanan KitKat güncellemesi Android kullanıcılarının yüzde 22.6'lık kısmını oluşturuyor.



En büyük kitlenin ise yüzde 33.4 ile Android Lollipop kullanıcılarından oluştuğunu söyleyebiliriz. İkinci olarak ise yüzde 29.6 ile 6.0 Marshmallow geliyor.



Android'in yeni yayınlanan sürümlerinde artışın yavaş gerçekleştiği biliniyor. Zira teknoloji üreticileri güncellemeyi geç yayınlıyor. Örneğin Samsung'un birçok modeline hala 7.0 Nougat güncellemesi gelmiş değil.





#Android
#Google
#Nougat
7 yıl önce