|

Apple: Kuruş indirim yapmadı yine de sildi süpürdü!

Rakiplerinin aksine burnundan kıl aldırmayan Apple yine de 'açık ara' yapmayı başardı!

Yeni Şafak ve
13:58 - 4/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:59 - 4/01/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

ABD'de Kasım ayının son haftası itibarıyla başlayan Kara Cuma ve hemen akabinde gelen yeni yıl haftasında ciddi oranda indirimler olur. Bu tarihlerde Amerikalılar ve turistler tam anlamıyla alışveriş çılgınlığı yaşar. Çok büyük izdihamlar yaşanır. Öyle ki; hemen her sene birçok insan yaralanır, müşteriler arasında indirimli ürünü 'ben alacağım' kavgası yaşanır.





Tabii ki bu dev indirimlerden teknoloji dünyası da nasibini alıyor. Bildiğimiz üzere teknoloji devleri Samsung, LG, Microsoft vs. ciddi oranda indirim yapıyor, Apple hariç. Yalnızca satın aldığınız ürünlerin yanında hediye kartı vermekle yetinen Apple, örneğin 649 dolara sattığı iPhone'a bir kuruş bile indirim yapmıyor.






, %49,1 ile rakiplerini adeta silip süpüren Apple'ı açık ara zirvede görüyoruz. Gördüğümüz gibi Apple, tıpkı Kara Cuma indirimlerinde olduğu gibi, yeni yıl indirim döneminde de rakiplerini ezip geçmiş.





İşin özü, dev indirimler haftasının galibi bile, hiç indirime gitmemesine rağmen yine de Apple olmuş. Hatta Apple, öyle bir ezici üstünlük kurmuş ki, %49'luk oranından yola çıkarsak geri kalan tüm rakipleriyle (%51) neredeyse eşit satış gerçekleştirmiş.



Haberimizin başından beri bir Kara Cuma'dır tutturduk gidiyoruz. Oldu olacak, onun da ne olduğunu kısaca bir anımsatalım:








#apple
#samsung
#lg
#kara cuma
#indirim
#yılbaşı
8 yıl önce