|

Apple Safari’de Spotify engellendi

Apple kendi müzik dinleme platformu Apple Music'in kullanıcı sayısını artırmak için kurnazca bir yol izledi. Apple kullanıcıları Safari tarayıcısını kullanarak Spotify ile müzik dinleyemeyecek.

Yeni Şafak ve
16:39 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:45 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Apple Safari tarayıcısında Spotify müzik dinleme platformunu engelledi.
Apple Safari tarayıcısında Spotify müzik dinleme platformunu engelledi.

Çevrimiçi müzik dinleme platformu denince herkesin aklında öncelikle iki isim geliyor: Spotify ve Apple Music. Spotify’ın yaygınlaşmasıyla birlikte Apple, müzik dinleme platformunu geliştirmiş ve aylık abonelik sistemiyle Apple Music’i kullanıcılarına sunmuştu.

Bu alanda Apple’ın en büyük rakibi olan Spotify, haliyle Apple platformlarından da engellenmeye devam ediyor. Bildiğimiz üzere Spotify’ın Apple Watch desteği bulunmuyor. Diğer taraftan Apple Music ise Apple’ın akıllı saatinde kullanılabiliyor. ABD’li teknoloji devi, bu şekilde kurnazlıklar yaparak Spotify’ı geride bırakmayı hedefliyor.

Son olarak Spotify, Apple’ın internet tarayıcısı Safari’den de engellendi. Safari’den Spotify’a erişemeyen Apple kullanıcıları, ilk etapta bunun basit bir hatadan kaynaklandığını düşündü. Fakat sonrasında ‘hata’ gibi görünen durumun aslında bilinçli olduğu ortaya çıktı.

Apple’ın Mac bilgisayarlarına gelen yeni güncellemeyle birlikte, Safari’den Spotify’a erişilemiyor. Bunun için alternatif tarayıcı (Chrome, Firefox, Opera, Edge vs.) kullanmak gerekiyor.

Diğer taraftan Spotify’ın Mac’ler için uygulaması bulunuyor. Aylık ücretli Spotify üyeliği bulunan kullanıcılar, uygulama yoluyla müzik dinlemeye devam edebilecek. Ücretsiz sürüm için alternatif tarayıcıya yönelmek gerekiyor.

#Spotify
#Apple
#Müzik
7 yıl önce