|

Aracımı kaybettim sorunu bitti

Google, birçok kullanıcının sorununa çözüm getirecek bir özelliği daha haritalar uygulamasına ekledi. Teknoloji devinin yayınladığı son güncelleme ile Android kullanıcıları artık, araçlarını park ettikleri yeri kolaylıkla bulabilecek.

Yeni Şafak
11:02 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:52 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Google, son güncelleme ile birlikte park yeri özelliğini devreye aldı.
Google, son güncelleme ile birlikte park yeri özelliğini devreye aldı.

Google'ın popüler haritalar uygulaması Google Maps, yeni bil özelliği daha son güncelleme ile kullanıcılarına sundu. Özellikle büyük şehirlerde ve etrafa yabancı olduğunuz ortamlarda hele hele birde park sorunu varsa aracınızı çoğu zaman gitmek istediğiniz mekanın uzağına park etmek zorunda kalıyorsunuz. Bu durum çıkışta aracımı acaba nereye bırakmıştım gibi sorunlara neden olabiliyor. Gün içerisinde toplantı veya yoğun iş temposu da geçirdiyseniz şayet, iş iyice sinir bozucu bir hal almaya başlıyor.



Google ise son güncelleme ile bu sorunu ortadan kaldırmayı başardı. Park edilen aracının yerini tespit etmek isteyen otomobil sahipleri, park sırasında Google Maps uygulamasını açarak park yeri özelliğini kullanmaları gerekiyor. Uygulama açıldıktan sonra araç, haritada “P” simgesi ile beliriyor. Sonrasında park yerini kaydet diyerek aracınızın konumunu kaydediyorsunuz. Bu işlem sonrasında aracınızı bulmak ise tam bir çocuk oyuncağı haline geliyor.



Söz konusu uygulama bildiğiniz gibi yeni değil. Bu özelliği iOS 10 ile birlikte Apple, Apple Maps'te kullanıma sunmuştu. Google ise bu uygulamayı geçte olsa sonunda hayata geçirmeyi başardı. Google tarafından eklenen yeni özelliğe sahip olmak isteyen Android kullanıcıları ise güncellemelerini yapmaları gerekiyor. Yapılan güncelleme ile birlikte Google Maps'te park yeri özelliği devreye girmiş oluyor.



#Google
#Google Maps
#Haritalar
#iOS
7 yıl önce
default-profile-img