|

Bakan Özlü'den yerli otomobil açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil çalışmalarının ilerleyişine yönelik açıklamalarda bulundu. Bakan Özlü "Dünyanın en meşhur otomobil üreticilerinin kuruluş aşamasında bile devlet desteği var. Ayrıca biz yerel değil, küresel bir başarı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
11:18 - 23/09/2016 Cuma
Güncelleme: 12:01 - 23/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Muhabirleri Derneği'nde gerçekleştirilen bir programa katıldı. Program sonrası basına açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, yerli otomobile dair önemli bilgiler verdi.



Bakan Özlü yerli otomobil hakkında şu ifadeleri kullandı:


  • “Yerli otomobilde iş modeli konusu üzerinde çalışıyoruz. Çünkü bu konuda iş modeli çok önemli. Kapsayıcı olması konusunda dikkat ediyoruz. Onun da sonuçlarına epey yaklaştık. Bu konuyu sayın başbakanımıza arz edeceğiz. Ondan sonra belki başbakanımız kamuoyu ile paylaşmak isteyebilir."

Bakan Özlü kendisine yöneltilen

“Yerli otomobilin yapımını üstlenecek bir 'babayiğitin' çıkmayışı bu süreci engelliyor mu?"

sorusuna karşılık dünya devi otomotiv firmalarını örnek gösterdi.



  • “Yok biz bir babayiğiti beklemiyoruz, hani oturup birisi çıksın bu işi yapsın beklentimiz yok. Biz çalışıyoruz. Dünyanın her tarafında otomotiv firmalarının hikayelerine bakın Volkswagen, Toyota veya Türkiye'deki Tofaş'a bakın, hepsinin başlangıcında devletin bir desteği ve yönlendirmesi vardır. Bugün dünyanın en meşhur otomobil üreticileri arasında yer alan Volkswagen'in kuruluşunda bile devletin katkısı var. Bu bakımdan burada devlet yönlendirmesi şart.
  • Yani biz şunu diyemeyiz; bir babayiğit çıksın bu işi yapsın demeyeceğiz. Çünkü bu dünyada da böyle. Ayrıca yerel bir başarı değil küresel bir başarı hedefliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan işaret etmişti


Bildiğimiz üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde “Yok mu yerli otomobil yapacak bir babayiğit?" ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'deki dev holdingleri 'babayiğit' olarak ifade etmesiyle, bu kelime yerli otomobille özdeşleşmeye başladı.






#Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı
#Faruk Özlü
#Yerli Otomobil
8 yıl önce