|

Bataryada devrim: 15 dakikada tam şarj!

Dahası 5V'lik standart voltaj beslemesiyle bataryanın ömründen de yemiyor!

Yeni Şafak ve
00:22 - 24/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:22 - 23/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Çin'in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden birisi olan

Oppo

, MWC 2016 Fuarı'nda yeni batarya teknolojisini tanıttı.



Super VOOC

ismini taşıyan hızlı şarj sisteminde 2,500mAh kapasiteli bir bataryanın 0-100 dolum süresi için gereken süre sadece 15 dakika! Evet; yanlış okumadınız; cihazımız ister standart mikro USB'ye isterse de USB C bağlantısına sahip olsun 15 dakika içerisinde tam olarak dolabilecek!



Karşılaştıracak olursak, günümüzün en ileri hızlı şarj teknolojisi olan Qualcomm Quick Charge 3.0'ün 35 dakikada %80'e eriştiğini görüyoruz ki, mukayese ettiğimizde VOOC'un bundan 3 kat hızlı olacağı çıkıyor ortaya.



Çalışma prensibi şu şekilde:



Qualcomm, Huawei veya Samsung gibi rakiplerinin çözümlerinden farklı olarak cihaza yüksek voltaj vermek yerine

standart 5V elektrik akımıyla besleyen

sistem bu sayede hem bataryanın ömrünü kısaltmıyor hem de sıcaklığı olması gereken seviyenin üzerine çıkarmıyor. Keza yine standart voltaj beslemesinden ötürü ek bir voltaj dönüştürücüye de gerek kalmıyor.



  • Standart voltajın bir diğer getirisi ise şarjdayken kullansak dahi hızlı şarjın olduğu gibi sürmesi. Bildiğimiz gibi yüksek voltajlı sistemlerde şarjdayken kullanırken ısı durumuna bağlı olarak akım düzenleniyor haliyle ısınmaya başladığı anda kademeli biçimde düşürüyor ki bu da şarj süresinin uzaması anlamına geliyor.

Standart voltaj kullanılmasının yanında sistemin bir diğer ayağı ise

özelleştirilmiş batarya

ya dayanıyor. Şöyle ki akımı dinamik olarak düzenlemek için yeni bir algoritma geliştiren firma, bu bağlamda bataryanın yanısıra, adaptörü, kabloyu ve konektörü de askeri standartlara uygun ve ultra dayanıklı formda tasarlamış durumda. Ki tüm bunlar, Super VOOCun'un özel geliştirilmiş bir ekosistem dahilinde yer alacak cihazlarda kullanılabilecek oluşu demek. Henüz resmi bir açıklama gelmiş olmasa da muhtemelen ilk olarak müstakbel amiral gemisi

Find 9

'da kullanılacak bu sistem.



Son olarak da teknolojinin Oppo'nun tescilinde olduğunu söyleyelim. Yani diğer üreticilere lisans hakkı vermezse sadece Oppo cihazlara özel olarak kalacak.



Oppo'nun resmi bilgilendirmesine

erişebilirsiniz.




#oppo
#batarya
#Super VOOC
#mwc 2016
8 yıl önce