|

BBM, Tizen OS ile küllerinden doğacak

Son yılların kaybeden teknoloji devlerinden BlackBerry, BBM uygulamasını Samsung'un kendi işletimi Tizen'de yayınlayarak yeniden bir çıkış yakalamayı hedefliyor. BBM'in önümüzdeki günlerde Tizen OS'da yayınlanacağı BlackBerry yetkilileri tarafından da doğrulandı.

Yeni Şafak
12:45 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:47 - 8/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak
BlackBerry Messenger, Samsung'un Tizen OS işletim sisteminde yayınlanacak.
BlackBerry Messenger, Samsung'un Tizen OS işletim sisteminde yayınlanacak.

WhatsApp, Hangouts, iMessage, Messenger gibi uygulamalar yokken en popüler anlık mesajlaşma uygulaması BlackBerry Messenger idi. Fakat ücretli olan bu sistem, akıllı telefonların yaygınlaşması ve WhatsApp başta olmak üzere birçok ücretsiz uygulamanın yaygınlaşmasıyla geçerliliğini yitirdi.



Akıllı telefon üretiminde de Apple ve Samsung gibi rakipleriyle başa çıkamayan BlackBerry için işler son zamanlarda iyi gitmiyor. Kanada merkezli teknoloji şirketi ise çıkışı Samsung'un kendi işletim sistemi Tizen OS'da görüyor.



Samsung'un cihaz ve parça üretimi konusundaki ustalığını yazılımda gösteremediği biliniyor. İşte Samsung bu algıyı kırmak için kendi işletim sistemi Tizen OS üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şimdilik televizyon ve akıllı saatlerde kullanılan bu işletim sistemi, Hindistan'daki bazı akıllı telefonlarda da pilot deneme olarak tercih ediliyor.



Tabii yeni işletim sisteminde en büyük sorun uygulama marketi zenginliği. Windows Mobile işletim sistemi bile uygulama konusunda oldukça eleştirilirken, iOS ve Android bu kadar ileri seviyeye gelmişken Tizen OS'un ne kadar başarılı olabileceği merak konusu.



İşte Tizen OS henüz tam anlamıyla yaygınlaşmadan BlackBerry akıllı bir hamle yaparak BBM uygulamasını Tizen'de yayınlıyor. Şirket yetkilileri tarafından da doğrulanan bu hamle ile BBM, Tizen'in bir numaralı anlık mesajlaşma uygulaması olmayı hedefliyor. Tabii BBM'in küllerinden doğma girişiminin başarılı olabilmesi için öncelikle Tizen'in yaygınlaşması gerekiyor.









#BlackBerry
#BBM
#Tizen OS
#Samsung
#Android
7 yıl önce