|

Bentley'in tasarımı Tesla'yı bu hale getirdi

Elektrikli otomobil devi Tesla, Tsportline ekibine tasarlattığı Model X serisi ile görenleri büyülemeyi hedefliyor. Teknolojisi ile oldukça iddialı olan otomobil, bundan sonra iç ve dış tasarımı ile de göz dolduracak.

Yeni Şafak
12:11 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 19:50 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Tesla'dan tasarıma büyük hamle geldi.
Tesla'dan tasarıma büyük hamle geldi.

Elektrikli otomobil üretiminde öncü marka Tesla, hiç şüphesiz klasmanında en başarı firma olarak karşımıza çıkıyor. Otomatik pilotu, şarj teknolojisi ve araçlarının uzun mesafe kat etmesine olanak tanıyan pil teknolojisi ile rakiplerine karşı büyük bir üstünlük sağlıyor. Lakin bunca olanağa ve teknolojiye rağmen aracın en önemli püf noktalarından biri olan dizayn tarafında biraz eksik olan Tesla, sonunda bu açığını da 1998 yılından bu yana Volvo'nun iç tasarım ekibinde görev yürüten Anders Bell'i ekibine katarak çözdü.




Bununla birlikte iç dış dizayna yönelen Tesla, Bell ile gücüne güç katmaya hazırlanıyor. Tesla'ya katılan Anders Bell'in tasarımları henüz gün yüzüne çıkmadı. Fakat dünyanın ilk bağımsız Tesla modifiyecisi olarak bilinen Tsportline ekibi Bentley'den ilham alarak Model X'e yeni bir tasarım uyguladı.



Bentley'den esinlenerek dizayn edilen otomobil, eski modellere göre gerçekten göz dolduruyor. 22 inçlik jantlarla birlikte gelen araçta, Rockford Fosgate ses sistemi, Bentley kırmızı deri döşeme, elmas dikiş ve karbon fiber detaylara yer verilmiş. Tsportline ekibi tarafından büyük bir titizlikle çalışılan Model X'in iç dizaynında yer alan bardaklıkların çevresi ve direksiyonda dahi karbon detaylar Tesla meraklılarını heyecanlandıracak gibi görünüyor.



Yalnız söz konusu iç dizay, Tesla kullanıcılarına ek 25 bin dolara mal olacak. Bu tasarım ile Tesla Model X, 144 bin dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak.






#Tesla
#Bentley
#Anders Bell
#Tsportline
7 yıl önce