|

Blizzard, Battle.net’in ismini değiştirecek

Diablo, Starcraft, World of Warcraft, Overwatch ve Heartstone gibi dünyaca ünlü oyunların yer aldığı çevrim içi oyun platformu Battle.net’in adı değiştiriliyor.

Yeni Şafak
14:16 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:14 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Blizzard daha çok World of Warcraft ve Diablo oyunlarıyla adını duyurmuştu.
Blizzard daha çok World of Warcraft ve Diablo oyunlarıyla adını duyurmuştu.
Çevrim içi oyun servisi denilince akla gelen ilk sistemlerden biri olan Battle.net'in adı değiştirilmeye hazırlanıyor.

Alınan kararın sebebi olarak oyuncuların Battle.net'in sahibi olan Blizzard ile sistemi farklı iki firma zannetmesi gösterildi. World of Warcraft

sitesinde yayınlanan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:



  • Battle.net sistemi hizmet vermeye devam edecek. Bu noktada herhangi bir değişim yaşanmayacak. Sadece bundan sonra Blizzard tech ismiyle anılacak.

Blizzard yöneticileri, zaman içerisinde sitenin amacı ve kendileri hakkında çok fazla enerji harcadıklarını, bu yüzden sitenin ismini değiştirme konusunda karar kıldıklarını söyledi.



Blizzard'da Chris Metzen'in ani emeklilik kararı sonrası köklü değişikliklerin yapılacağı konusunda yorumlar yapılıyordu. Bu yeni değişiklikle, Blizzard'ın tüm teknik ve hesap detaylarının yer aldığı sistemin adı değişmiş olacak. Yeni isim konusunda ise herhangi bir sürpriz yok; basitçe yeni sistemin adı Blizzard olacak ve bu işlem birkaç ay içerisinde tamamlanacak.

Yeni isim değişikliği ile Blizzard Tech, Blizzard Voice, Blizzard Streaming ve benzeri isimlerle çeşitli Blizzard hizmetlerine erişim sağlanacak.

Blizzard 14 yıldır oyunculara Battle.net üzerinden sistemi kullandırılırken, tarihin en büyük güncellemesi sonrası 12 milyondan fazla aktif kullanıcının bulunduğu sistemin adı değişmiş olacak. Starcraft II ve Diablo III gibi oyunlarla büyük sükse yakalaması beklenen sistem, bu oyunlar çıktığında sosyal ağ, çevrimiçi maçlar ve rekabet içeren bir ladder sistemine dönüşecek. Ayrıca Starcraft II'nin çevrimiçi olarak bu sistemden satılmasında olası olduğu yönünde ifadeler var.



Resmi blog sayfasında yer alan açıklamada güvenlik için kullanılan Battle.net Authenticator'ın, Android işletim sistemi kullanan telefonlara yüklenebildiği ifadelerine de yer verildi.

#Battle.net
#Blizzard
#Blizzard Tech
#Blizzard Voice
#Blizzard Streaming
8 yıl önce