|

BMW Tesla'yı tiye aldı

Alman otomotiv devi BMW, yeni reklam filmlerinde Tesla Motors'u tiye aldı. Tesla'nın ürettiği araçları geç teslim ettiğini eleştiren BMW, 'aylarca bekleyebilir veya yepyeni bir hibrit BMW' sahibi olabilirsiniz mesajı veriyor.

Yeni Şafak
09:47 - 11/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 06:47 - 11/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Tesla Motors'un 4 adet elektrikli otomobil modeline karşın, BMW'nin de 4 adet hibrit otomobil modeli bulunuyor.
Tesla Motors'un 4 adet elektrikli otomobil modeline karşın, BMW'nin de 4 adet hibrit otomobil modeli bulunuyor.

Elektrikli otomotiv sektöründe rekabet her geçen gün artıyor. Ürettiği elektrikli otomobillerde başarı sağlayan ve sektörün lideri olarak görünen Tesla Motors, bu alanda öncü firmalardan biri oldu. Tabii bu durum haliyle Tesla'yı hedef haline getirdi. Rakip firmalar, Tesla'nın saltanatını sona erdirmek için reklam kampanyalarına başladı.



İşte o firmalardan bir tanesi de dünyaca ünlü otomobil üreticisi BMW. Alman otomotiv devinin, piyasaya yeni sürmeye hazırlandığı hibrit otomobillerin reklam filmleri yayınlanmaya başlandı. BMW'nin bu reklamlarda bariz bir şekilde Tesla Motors'u hedef aldığı görünüyor.





Reklamda gördüğümüz üzere sıkıntıdan patlamak üzere olan bir adam, evinin önünde çaresizce bekliyor. Seslendirme de ise 'elektrikli otomobil siparişiniz gelene kadar bekleyebilirsiniz' ifadesi kullanılıyor. Bildiğimiz üzere Tesla Motors'un üretim ağı çok geniş olmadığı için siparişleri yetiştirmekte güçlük çekiyor. Söz konusu reklamda işte bu eleştiriliyor.





Bu videoda da yine Tesla Motors'un şarj istasyonu görünüyor. Fakat istasyonda Tesla markalı hiçbir otomobil yok. Arka planda ise 'depozitosunu verdiğiniz aracı aylarca bekleyebilir, ya da yepyeni bir BMW 330e sahibi olabilirsiniz' ifadesi kullanılıyor.



Tesla Motors'un geçtiğimiz aylarda tanıttığı Model 3 rekor sayıda ön sipariş almıştı. Yüz binlerce kişi depozito verdi ve siparişinin gelmesini bekliyor. Tesla'dan yapılan açıklamaya göre, araçların teslimatı 2018'i bulacak.





Diğer taraftan BMW'nin reklamlardaki aracı 330e, plug-in hybrid yani şarj edilebilir hibrit bir otomobil. Bildiğimiz üzere BMW'nin hali hazırda i3 ve i8 gibi yine aynı motor sistemine sahip otomobilleri var. Bu araç ile Alman otomotiv devi elektrikli otomobil alanındaki yatırımlarını da genişletiyor.



#BMW
#Tesla Motors
#Elektrikli Otomobil
8 yıl önce