|

Bombayla selfie çekerken kendini öldürdü

Rusya'da 26 yaşında bir genç, pimi çekilmiş bir el bombasıyla fotoğraf çekildikten sonra bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Bu tehlikeli selfie girişimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde söylediği sözleri akıllara getirdi.

Yeni Şafak
10:24 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 10:26 - 1/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
26 yaşındaki Alexander Chechik, pimi çekilmiş bu bombanın fotoğrafını arkadaşlarına gönderdikten sonra bomba patlamıştı.
26 yaşındaki Alexander Chechik, pimi çekilmiş bu bombanın fotoğrafını arkadaşlarına gönderdikten sonra bomba patlamıştı.

Akıllı telefon kullanımının yaygınlaşması ve gelişen ön kamera teknolojisi, aynı zamanda selfie çekimini de artırdı. Araba kullanırken, yemek yerken, gezmeye giderken vb. günlük aktivitelerde selfie çeken birini görmek mümkün. Fakat herkes, selfie gibi teknolojileri masum bir şekilde kullanmıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta katıldığı Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nde ifade ettiği gibi, insanlar tehlikeli anlarda selfie çekmek uğruna hayatlarını tehlikeye atıyor.


İşte bu sözün üzerinden henüz 1 hafta bile geçmedi ki, Rusya’da 26 yaşında bir genç, el bombasıyla selfie çekmeye çalışırken bombanın patlaması sonucu
.

Alexander Chechik isimli genç, bir el bombasının pimini çektikten sonra selfie çekmek istedi. Fakat fotoğrafı çektikten sonra sosyal medyaya yüklerken bomba patladı ve 26 yaşındaki genç hayatını kaybetti.


Çekilen fotoğrafta pimin çıkarıldığı açık bir şekilde görünüyor. Chechik arabasında çektiği fotoğrafı önce arkadaşlarına gönderdi ve sonrasında konuşma şu şekilde gerçekleşti:

  • + Neredesin? İyi misin?
  • - ‘İyi’yi nasıl anladığına göre değişir
  • + Dinle bak, sakın aptalca bir şeyler yapma! Neredesin?

Polis, Krasnodar’da yaşanan olayı bir kaza olarak kategorize etti. Alexander Chechik’in de bombayı patlatmak niyetinde olmadığı ve bombanın kazara patladığı not edildi.

Bu ve bunun gibi dünyanın en tehlikeli selfielerini incelemek için aşağıdaki haberimize göz atabilirsiniz.

#Selfie
#Bomba
#Rusya
6 yıl önce