|

Brezilya WhatsApp'ı yine yasakladı!

Operatörlerin canına minnet. Ülkenin neredeyse yarısı aktif WhatsApp kullanıcısı ve konuşmaları da, mesajları da buradan yapıyorlar!

Yeni Şafak ve
08:28 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 08:34 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Brezilya, WhatsApp kapatmalarına bir yenisini daha ekledi. Hatırlarsak geçtiğimiz senenin başlarında pedofilik paylaşımdan ötürü 48 yasaklık bir ban yiyen anlık mesajlaşma uygulaması bunun ertesinde geçtiğimiz Aralık ayında da bu kez de uyuşturucu işine bulaşan bir grubun talep edilen konuşmalarının Facebook tarafından kullanıcı gizliliği gerekçesiyle yollanmaması ertesinde yine 48 saatliğine kapatılmış fakat akabinde üst mahkeme tarafından kararın bozulmasıyla 12 saat sonra açılmıştı.





İşte

bir öncekinin aynısı. Yani uyuşturucu satıcılarının konuşmaları isteniyor ama Facebook ret ediyor. Bunun üzerine de mahkeme ülke operatörlerine 72 saatlik bir yasaklama emri veriyor. Operatörler için zaten on numara bir istek bu. Ne de olsa ülke genelinde 100 milyonu aşkın WhatsApp kullanıcısı var ve büyük bir çoğunluk gerek mesajlaşma olsun gerekse de arama olsun operatörler yerine doğrudan uygulama üzerinden yapıyorlar haliyle bu da madi kayıp olarak operatörlere.



Velhasıl karar yine bir üst mahkemeye gider mi bilmiyoruz ama şimdilik yasak sürüyor.


#whatsapp
#sosyal ağ
#sosyal medya
#brezilya
8 yıl önce