|

Bu telefon sizi gözünüzden tanıyacak

iPhone’unuzdaki parmak izi tanıma teknolojisini unutun. Bu telefon sizi, gözünüzden tanıyacak!

Yeni Şafak
12:30 - 15/05/2015 Cuma
Güncelleme: 09:32 - 15/05/2015 Cuma
Diğer

Üst düzey cep telefonlarında parmak izi okuyucu görmeye artık alıştık. Apple, iPhone 5S'ten beri Touch ID adı altında parmak izi okuma sistemini kullanıyor. Samsung, Galaxy S5 ile ilk denemesini yaptığı bu teknolojiyi, Galaxy S6 serisinde kusursuz bir hale getirmeyi başardı. Bu arada diğer bazı markalar da, telefonlarında parmak izi okuyucu kullanmayı denedi ve denemeye de devam ediyor.



Ama Japonlar, parmak izi okuyucuların devrini kapamaya niyetli gibi görünüyor. Fujitsu, Japon operatör Docomo için geliştirdiği NX F-04G modelinde parmak izi yerine göz, başka bir deyişle iris tanıma teknolojisine yer veriyor.



Telefondaki göz tarama sistemi, kızılötesi LED ışık ve kızılötesi ön kameradan yararlanıyor. Telefon gözünüzü tarayarak şifre girmeyi gereksiz hale getiriyor; hem telefonun açılışı sırasında, hem de uygulama satın alma sırasında... Ayrıca yine aynı teknoloji, pek çok oturum açma işleminde de görev yapabiliyor.



Fujitsu, telefonda 5.2 inç'lik bir ekran kullanıyor ve bu ekran, QHD çözünürlük sunuyor. 3 GB RAM ile gelen NX F-04G'nin işletim sistemi ise, Android 5.0 Lollipop.



Ne yazık ki NX F-04G, ilk aşamada sadece Japonya pazarında raflara çıkacak. Japonya sınırını aşıp Avrupa ya da ABD'ye ulaşması ise, şimdilik pek mümkün görünmüyor.



#telefon göz
#göz tarama
#NX F-04G
9 yıl önce