|

Cadillac pistlere geri dönüyor

1902 yılında kurulan ABD'li lüks otomobil markası Cadillac, 14 yıllık aranın ardından yeniden pistlere dönmeye hazırlanıyor. Cadillac yeni yüzü ve teknolojik yenilikleriyle Dünya Dayanıklılık Şampiyonası‘nda boy gösterecek.

Yeni Şafak
11:32 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 11:34 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Son olarak 2002 LeMans'ı, dokuzuncu olarak tamamlamasının ardından organizasyondan çekilen Amerikalı üretici, DPi-V.R isimli yarış otomobiliyle Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nda yerini alacak. Dünya Dayanıklılık Şampiyonası dünyanın en köklü yarışlarından birisi olan LeMans'ın günümüzde devamı olarak biliniyor.



2002 yılında elde edilen LeMans dokuzunculuğu sırasında Cadillac takımının pilotaj görevini yürüten 60 yaşındaki Wayne Taylor ve 49 yaşındaki Max Angelelli yeniden geri dönen Cadillac ekibinin oluşu içerisinde yer alıyor. Wayne Taylor'un 26 ve 24 yaşında olan oğulları Cadillac takımının pilotaj ekibinde yer alacak. Yarışmaya katılacak olan Cadillac otomobilinin teknik özellikleri hakkında bilgi olmasa da güç değerinin 600 beygir, toplam ağırlığın ise 930 kilogram civarında olması bekleniyor.





Geçtiğimiz Ekim ayı sonuna doğru Audi, dünyanın en köklü yarışmalarından biri olan dayanıklılık şampiyonasından resmi olarak çekildiğini açıklamış, birçok kişi organizasyonun devamı konusunda endişeye düşmüştü. Cadillac'ın bu kararı sonrası organizasyona olan ilginin yine artacağı düşünülüyor.







#Cadillac
#LeMans
#Dünya Dayanıklılık Şampiyonası
7 yıl önce