|

Can sıkıcı bir özelliği daha kaldırıyor

Dünyanın en popüler video sitelerinden olan YouTube kullanıcıların canını sıkan bir özelliğini tarihe gömmeye karar verdi. YouTube kart özelliğini devreye alarak ek açıklamalar özelliğini kaldıracağının sinyalini veren YouTube, 2 Mayıs itibari ile ek açıklamaları son vereceğini açıkladı.

Yeni Şafak
14:29 - 18/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:33 - 18/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Ek açıklamalar özelliğini tarihe gömüyor.
Ek açıklamalar özelliğini tarihe gömüyor.

Popüler video paylaşım sitesi YouTube, kullanıcıların canını sıkan hatta bunaltan özelliklerinden birini daha kaldırıyor. Kullanıcının video izlerken karşısına çıkan ve istemeden başla linklere yönlendirilmesine neden olan ek açıklama desteğini artık kaldırıyor.



2 Mayıs 2017'de tarihe karışacak olan ek kart uygulaması, video sırasında daha fazla açıklayıcı bilgi verebilmek için kullanılıyordu. Videonun belirli yerlerinde çıkan ek açıklama kartları, konu ili ilgili açıklamalar, video hakkında açıklamalar getirmek üzere kullanılması amaçlanmıştı. Lakin ek açıklamalara içerik üreten kişiler tıklanma oranlarını arttırabilmek için link eklemeye başlayınca ve gereksiz reklam içerikleri paylaşınca videoyu izlemek isteyen için içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Ayrıca bilerek insanların tıklaması muhtemel yerlere yerleştirilen ek açıklamalar, video izlerken bir anda başla bir linke yönlendirilmenize neden oluyor.



Bu can sıkıcı duruma 2 Mayıs itibari ile YouTube, son veriyor. Ünlü video sitesi daha öncesinde video kart özelliğini devreye almıştı. Bu kartlar hem mobil hem de masa üstü sürümlerinde kullanılabiliyor ve bu kartlar sayesinde kullanıcılar, sitesine yönlendirme yapılabiliyor, anket düzenlenebiliyor, bilgi verilebiliyor. Ayrıca isterlerse istenilen video ya da oynatma listelerine yönlendirmelerde dahi bulunabiliyor. Yeri sabit olan ve kullanıcının isteği dahilinde tıklanan kartlar platforma eklendiğinde, ek açıklamalar özelliğinin kalkacağının sinyalleri zaten verilmişti. Uzun süredir üzerinde çalışan YouTube ise sonunda 2 Mayıs itibari ile bu özelliği tamamen kaldırma kararı aldı.












#Ek açıklama
#YouTube
#YouTube kart
7 yıl önce
default-profile-img