|

Cep telefonuyla balık yakalayın!

'Dijital balıkçılık' dönemi başladı! :)

Yeni Şafak ve
14:03 - 15/12/2015 Salı
Güncelleme: 14:11 - 15/12/2015 Salı
Yeni Şafak
İlk bakıldığında cihaz çok büyük gibi gözükse de aslında durum öyle değil. Aşağı yukarı bir elma büyüklüğündeki su altı radarı kamera hilesiyle devasa görünüyor.
İlk bakıldığında cihaz çok büyük gibi gözükse de aslında durum öyle değil. Aşağı yukarı bir elma büyüklüğündeki su altı radarı kamera hilesiyle devasa görünüyor.

Balık tutmak her yiğidin harcı değildir. Elbette uzun süre bu işle meşgul olup alanında ustalaşmış kişiler vardır. Ancak balık tutma hayaliyle oltayı sallayıp başarılı olamayanların sayısı da az değil.



İşte siz bu ikinci kategori içinde yer alıyorsanız bu alet tam size göre...



Oltanın ucundaki bu küçük cihaz,

ve

cihazlarla uyumlu bir su altı radarı. Cihaz çalışma yöntemiyle deyim yerindeyse '

dijital balıkçılık

' dönemini başlatıyor.






Öncelikle top şeklindeki cihazı oltanın ucuna bağlayıp denizin dibine salıyoruz (maks. 40 mt). Sonrasında cep telefonumuza kurduğumuz uygulamayla bütünleşik çalışan radarın gönderdiği verileri takip ediyoruz. Radar bize suyun sıcaklığını, tutmaya müsait balık türlerinin verilerini ve bölgedeki balıkların yakalanabilirliğini gönderiyor.



Bu sayede suyun altında, yani görmediğimiz kısımda ne olup bittiğinin farkına vararak balıkları çok daha kolay avlayabiliyoruz.






Tabii ki boyutu küçük ama marifeti büyük bu cihaz balık ticaretine katkıda bulunmak için değil, hobi amacıyla balık tutanlar için üretilmiş.



Ancak su altı radarıyla balık yakalamak istiyorsanız, orta karar bir Android cihaz değerinde bir bütçe ayırmanız gerekiyor. Ülkemizde de satışa sunulan cihazın resmi satış fiyatı 749 TL.



Tanıtım Videosu:



#radar
#deniz radarı
#balık
#balık tutma
#olta
#cep telefonu
#uygulama
#akıllı telefon
#android
#ios
#google play
#app store
#balıkçılık
8 yıl önce