|

Çift ekranlı YotaPhone artık Rus değil Çinli!

Ürünümüz istediği kadar iyi olsun, hatta isterse en iyisi olsun, eğer pazarlamamız zayıfsa başarısızlık kaçınılmaz!

Yeni Şafak ve
13:18 - 26/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:18 - 26/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Sevelim yada sevmeyelim ama maalesef gerçek şu:



Ürünümüz istediği kadar iyi olsun, hatta en iyisi olsun, eğer iyi şekilde pazarlamazsak doğal olarak başarı da gelmez. Ya da başarı gelmez demeyelim de, başarıyı paraya dönüştüremeyiz diyelim. Ki malum para kazanamazsak da ya batarız ya da satın alınırız.



Yani aynı

dünyanın ilk çift ekranlı akıllısı YotaPhone örneğinde olduğu gibi.



Akıllı telefon, tablet vb. gibi pazarlarda görmeye pek alışkın olmadığımız Rusya'nın teknoloji pazarına kazandırdığı YotaPhone, ön kısmındaki bildiğimiz standart ekranın yanısıra arkasında yer verdiği e-mürekkep ekranla üne kavuşan, dünyanın gerçek anlamda çift ekranlı ilk (ve bildiğimiz kadarıyla tek) modeli. (

'u saymıyoruz.)



Devletin desteğiyle gelişen ve sübvansiyonlarla güçlenen Yota firmasının kendi ismini verdiği YotaPhone, yukarıda da belirttiğimiz gibi pazarlama&satış faaliyetlerindeki başarısızlığı neticesinde küresel pazara açılmakta zayıf kaldığı ve bu sebeple de hedeflenen satış adetlerinin oldukça gerisine düşmesi neticesinde kendisine ortak aramaya başladı.



İşte Yota'nın aradığı kan, tahmin edeceğimiz gibi, Uzakdoğu'dan çıktı. Hong Kong menşeli bir Çin firması olan REX Global, 100 milyon dolar ödeme ve YotaPhone3 modeline yönelik 50 milyon dolarlık bir geliştirme bütçesi karşılığında Yota Devices'ın %65'inin sahibi oldu.Yapılan açıklamaya göre, Çin pazarını kendilerine temel hedef olarak belirlediklerini ifade eden REX'in Çin'in yanısıra başta ABD olmak üzere diğer ülkelere de açılacak. Bu arada Yota'nın bir sonraki modelde REX'in yanısıra ZTE ile de iş ortaklığı yapacağının notunu düşelim. Eğer takvimlendirmede bir sapma olmazsa 2016'nın başında yeni YotaPhone'un satışa sunulması bekleniyor.



#yotaphone
#akıllı telefon
#android
#REX Global
#yota devices
9 yıl önce