|

Dell, EMC'yi satın aldı: 67 milyar dolar!

Teknoloji tarihinin en büyük satın alımını gerçekleştiren Dell; bir diğer dünya devi EMC'yi 67 milyar dolar karşılığında şemsiyesi altına aldı.

Yeni Şafak ve
18:05 - 12/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:15 - 12/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Dünyanın en büyük donanım üreticilerinden Dell; veri depolama, analitik, güvenlik, bulut servisler ve sanallaştırma sektörleri başta olmak üzere komple BT Servisleri alanında hizmet veren bir diğer dünya devi EMC'yi 67 milyar dolara kendi şemsiyesi altına kattı. Bu aynı zamanda, çekirdek teknolojiler pazarında şimdiye kadar yapılan en büyük anlaşma.



EMC'yi önemli kılan asıl detay kendilerinin sanallaştırma denilince akla küresel ölçekte ilk gelen VMWare firmasının büyük bir çoğunluğunun (%80) sahibi oluşu ki satın alma ile beraber EMC de otomatik olarak Dell'in yönetimi altına girmiş oldu. Anlaşma dahilinde, VMware halka açık bir şirket olarak varlığını sürdürecekken, hissedarlara hisse başı 24.05 dolar nakit ödeme yapılacağı, EMC'nin toplam değerinin ise hisse başına 33.15 dolardan hesaplanacağını ifade edildi.



ve

'un aktardığı gelişmeye göre, satın alma ertesinde Dell; IBM ve HP gibi devlere doğrudan rakip olmasından öte, dünyanın bir numaralı BT firması unvanının sahibi oldu ki burada 2 trilyon dolarlık bir pazardan bahsediyoruz. Özellikle VMWare'in etkisi ile büyük ölçekli kurumsal BT pazarına, KOBİ'lerin dünyasına ve sunucu sektörüne de doğrudan penetre edecek olan Dell, sahibi Michael Dell'in ifadesi ile yeni dönemle birlikte artık dijital dönüşüm, yazılımsal veri merkezleri, birleşik altyapılar, melez bulut çözümleri, mobil ve güvenlik dallarının en etkin isimlerinden birisi -hatta ilki- olacak.






2 yıllık bir zaman zarfı dahilinde kademeli olarak tamamlanacak olan satın alma J.P. Morgan'ın danışmanlığında yürütülecekken, Dell'e gereksinim duyduğu 40 milyat dolarlık krediyi ise J.P. Morgan'ın yanısıra başta J.P. Morgan olmak üzere Barclays, BofA Merrill Lynch, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman-Sachs ve RBC Capital Markets gibi küresel ölçekteki yatırım firmaları sağlayacaklar. Keza Dell'in hem kendi içerisindeki hem de EMC bünyesindeki RSA güvenlik birimi ve Pivotal gibi bazı tali iş kollarını satışa çıkaracağı da belirtilenler arasında.





#dell
#emc
#VMWare
9 yıl önce