|

Disney çocuklarınızı takip ediyor

Dünya üzerinde herkesin bildiği, duyduğu ve özellikle çocukların ilgi gösterdiği The Walt Disney’in, çocukları an be an takip ettiği tespit edildi. 40 tan fazla uygulamasına gizli takip kodları yerleştiren dünya devinin ise söz konusu skandal olay karşısında büyük bir tazminat davası ile karşı karşıya kalacağı belirtiliyor.

Yeni Şafak
11:28 - 10/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:48 - 10/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Dünya üzerinde çocuklar tarafından büyük ilgi gören Walt Disney'in, çocukları ve ailelerini takip ettiği anlaşıldı.
Dünya üzerinde çocuklar tarafından büyük ilgi gören Walt Disney'in, çocukları ve ailelerini takip ettiği anlaşıldı.

Dünya üzerinde herkesin bildiği duyduğu ve özellikle çocukların ilgi gösterdiği The Walt Disney Company, çocuklara yönelik 40’tan fazla uygulama ile kullanıcılarına hitap etmeye çalışıyor. Lakin Walt Disney'in uygulamalarında keşfedilen bir yazılımın, çocukları ve ailelerini takip ettiği anlaşıldı.

Söz konusu skandal karşısında büyük çaplı davalarla karşı karşıya kalmak üzere olan Walt Disney, 40’tan fazla uygulaması ile çocukların akıllı telefon ve tabletlerinde gezindiği internet sitelerini, konum özelliğini sayesinde bulundukları yerleri ve gittikleri noktaları kayıt altına alıyor. Kısacası The Walt Disney Company, çocukları ve ailelerini dijital platformdan takip ederek ilgi alanları hakkında veri depoluyor.

Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir annenin ünlü şirkete dava açması sonucu ortaya çıkan bu skandal, şirketin kişi mahremiyeti konusundaki tehlikeli tutumunu gözleri önüne sermeye yetiyor.


Ortaya çıkan bu skandal üzerin büyük bir dava ile karşı karşıya kalacak olan Disney’in, ciddi bir zarara uğrayacağı umuluyor. Firmaya ait Where's My Water? 2 adındaki bir uygulamanın sadece 500 milyon kez indirildiği düşünüldüğünde açılacak davalar, şirketi büyük bir sıkıntıya sokacak gibi görünüyor.

#Walt Disney
#Uygulama
#Takip kodları
7 yıl önce