|

Dokunun gerçek olsun: Elektro optik robot fare

Bir robot fare düşünün, lazer projeksiyon aracılığı ile görüntüyü tüm işlevselliği ile zemine yansıtsın ve bize de parmağımızı artık nereye koyduysak oranın üzerinde hareket ettirmek kalsın...

Yeni Şafak
16:33 - 4/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:33 - 4/06/2015 Perşembe
Diğer

Teknolojide atacağımız hemen bir sonraki adım bizi lazer projeksiyonlu çevre birimlerinin dünyasına sokacak. Üstelik bu dediğimizin çok kısa bir süre içerisinde gerçekleşeceğinden eminiz. Neden mi?



Hatırlarsanız daha geçtiğimiz hafta ''

'' demiştik. Detayları burada aktarmayalım bir daha, bir önceki cümleye tıklamanız kafi ne de olsa. İşte şimdi de dünyanın ilk lazer projeksiyonlu faresi ile tanıştık. Sistem yine aşağı yukarı aynı. Bir robot fare lazer projeksiyon aracılığı ile görüntüyü (ve tabii işlevleri) zemine yansıtıyor ve bize de parmağımızı artık nereye koyduysak oranın üzerinde hareket ettirmek kalıyor. Tabii klasik farelerde olduğu gibi imleci taşımak için oraya buraya ittirmeye gerek yok parmağımızı.



Pek çok yenilikçi teknoloji girişimi gibi Kickstarter üzerinden bağış toplanmaya başlanan proje öyle büyük bir ilgiyle karşılaştı ki sadece 2 ay içerisinde hedeflenen 50,000 dolardan iki kattan fazlasına erişilerek yaklaşık 110,000 dolar toplandı. Hedefe erişmesinin hemen ertesinde Computex'in yolunu tutan girişimciler oradan da 'tasarım¥ilikçilik' ödülünü kapmayı başardı.



Toplanan bağışla birlikte seri üretimine başlanan robot fareler ön siparişe açılmış durumda. Önümüzdeki günlerde de raflardaki yerini alacak.










#odin
#fare
#teknoloji
#bilim
#projeksiyon
#lazer projeksiyon
9 yıl önce