|

​Dolandırıcıların yeni hedefi Instagram

İnsanların emeklerini bir çırpıda çalan dolandırıcılar, sosyal medya hesaplarına dadandı. Birçok kullanıcının Facebook ve Twitter hesaplarını çalmayı başaran kötü niyetli insanlar, şimdi ise yeni bir yöntem olan SMS yoluyla Instagram kullanıcılarının hesaplarına göz dikmiş durumda.

Yeni Şafak
11:04 - 17/03/2017 Cuma
Güncelleme: 11:17 - 17/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Dolandırıcılar SMS yolu ile Intagram kullanıcılarının hesaplarını çalmaya çalışıyor.
Dolandırıcılar SMS yolu ile Intagram kullanıcılarının hesaplarını çalmaya çalışıyor.

İnsanların alın terlerini ve emeklerini bir anda kolay yoldan çalmak isteyen dolandırıcılar, her fırsatı değerlendiriyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte işleri oldukça kolaylaşan kötü niyetli insanlar, teknik bilgi birikimlerini sayesinde insanları kolaylıkla mağdur edebiliyorlar. Özellikle kişilerin bankacılık bilgilerini ele geçirebilmek için mail, telefon, kart kopyalama gibi yöntemleri sıklıkla kullanıyorlar.



Günümüzde ise insanlar için ciddi öneme sahip sosyal medya hesapları çalınmaya başlandı. Bu hesaplar ele geçirilerek kullanıcıların adına paylaşımlarda bulunarak, söz konusu hesap sahiplerine büyük maddi manevi zararlar verilmekte. İste bu durum ile son zamanlarda Instagram kullanıcıları karşılaşıyor.




Instagram'dan gelmiş gibi görünen bir mesaj telefonunuza geliyor ve mesajda yer alan linke tıklamanız isteniyor. Mesajda ise kullanıcı adınız yer alarak güvenlik şartlarını ihlal ettiğiniz ve bu nedenle Instagram'ın hesabınızı askıya aldığı belirtiliyor. Hesap sahibinin siz olduğunu doğrulamanız için de "aktivasyon bağlantısı" şeklindeki gönderilen bağlantıya tıklamanız isteniyor.



Bu tarz bağlantılara dikkat etmeniz gerekiyor. Bildiğiniz gibi bu denli büyük sosyal medya platformları herhangi bir sorun olduğumda genel bir bilgilendirmede bulunuyor ve link yönlendirmesinde bulunmuyor. Ayrıca şunu da belirtelim ki bu denli büyük platformların uygulamaları her türlü güncellemeyi hesap ayarlarınız üzerinde gerçekleştirebilmenize olanak sağlıyor. Gelen mail veya SMS'lerdeki yönlendirme linklerine tıklamayın. Sorunu kendi profilinize direk girerek gidermeyi deneyin. Şayet başaramazsanız uygulama merkezinden destek isteyin.





#Dolandırıcı
#Instagram
#SMS
7 yıl önce
default-profile-img