|

Donald Trump Twitter hesabını kullanmaya devam edecek

ABD başkanı seçilenler, başkan adına tahsis edilen @POTUS rumuzlu Twitter hesabını kullanıyordu. Yeni başkan Donald Trump’ın geçiş ekibi, kişisel hesabını kullanmaya devam edeceğini belirtti.

Yeni Şafak
14:31 - 16/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:03 - 16/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, sosyal medyayı ve özellikle de Twitter'ı etkin kullanmasıyla dikkat çekiyor. 20 milyondan fazla takipçisi bulunan @realDonaldTrump hesabını kullanan Trump'ın, başkan seçildikten sonra ABD başkanları adına tahsis edilen @POTUS hesabını kullanıp, kullanmayacağı merak ediliyordu.



Trump'ın geçiş ekibi tarafından NBC News'e yapılan açıklamada, yeni başkanın kendi hesabını kullanmaya devam edeceği belirtildi. Pek çok kişi, Trump'ın ABD Başkanı'na tahsis edilen @POTUS rumuzlu Twitter hesabını kullanmasını bekliyordu.





Bu hafta görevine başlayacak olan ABD'nin yeni başkanı Trump, kamuoyuyla doğrudan iletişim kurmak için @realDonaldTrump hesabını kullanmaya devam edecek. Trump, bu düşüncesini The Times of the UK gazetesine verdiği

da bir kez daha dile getirdi.



Kendisi hakkında basında yalan yanlış haberler çıktığını iddia eden Trump, Twitter hesabı sayesinde bu haberlere anında cevap verebildiğini dile getirdi. Trump son dönem paylaşımlarında özellikle CNN'i hedef almış, yalan haber ürettikleri için bir basın toplantısında CNN muhabirine söz hakkı vermemişti.










#Donald Trump
#Twitter
7 yıl önce