|

Drone'ları Twitter üzerinden yönetmece!

Son dönemde karşılaştığımız en çılgın fikirlerden birisi!

Yeni Şafak ve
11:36 - 24/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:36 - 24/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Görseli Popsci'den aldık.
Görseli Popsci'den aldık.

Teknoloji devlerinin drone'lara yönelik girişimleri tam gaz sürüyor. Amazon'un ve Google'ın kargo drone projelerinin ertesinde benzer bir haber de Twitter cephesinden geldi.



Ultra popüler mikro blog sitesi geçtiğimiz günlerde patentini aldığı yeni fikir dahilinde önümüzdeki dönemde drone'ların tweet'lerle kontrol edilmesini hedefliyor.



'nin haberine göre, sistem kabaca şu şekilde işleyecek: Twitter kullanıcıları, drone'larla çektikleri fotoğraf ve videoları kendi hesapları üzerinden paylaşabilecek birbirlerine aktarabilecekler. Tabii patentin alınması Twitter'ın kendi drone'unu tasarlaması anlamına gelmiyor ancak beklentiler firmanın önümüzdeki dönemde doğrudan Twitter üzerinden de kontrol edilebilecek bir drone planlıyor olduğuna yönelik.



drone'un mevkisinin, açısının, yönleneceği tarafın vs. kısacası tüm denetiminin Twitter'daki işlevler vasıtası ile yapılacağı görüyoruz. Yani örneğin beğeniler, retweet'ler yahut cevaplamalar gibi işlevsel tuşlarla drone'u yönetebilecek ve/veya kaydı başlatabilecek/sonlandırabileceğiz yahut canlı yayına geçebileğiz vb. Tabii gelecek ne getirir belli olmaz ama en azından şu etapta kulağa biraz bilim kurgu geldiğine şüphe yok.



Velhasıl henüz Twitter yönetiminin de konuya ilişkin bir açıklama gelmediğinden diyecek fazla da bir şey yok. Twitter sözcüsünün ağzından sadece 'drone özçekimleri' şeklinde bir yorum çıktı ki buradan da hareketle niyet okumak mantıklı değil.



Bekleyip görelim bakalım, yakında çıkar kokusu nasılsa...








#twitter
#sosyal ağ
#sosyal medya
#drone
8 yıl önce