|

Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi DailyMotion hacklendi

Dünyanın en popüler video paylaşım platformlarından biri olan DailyMotion’un saldırıya uğradığı ve milyonlarca kullanıcıya ait kullanıcı adı, mail ve şifrelerin hackerlerin eline geçtiğini paylaşıldı.

Yeni Şafak
13:52 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 17:08 - 6/12/2016 Salı
Yeni Şafak

LeakedSource'a göre,

DailyMotion

veri ihlali 20 Ekim 2016'tarihinde gerçekleşti. Hack işlemi sonucunda kullanıcılara ait 85.2 milyon e-posta adresi ve şifre kötü amaçlı saldırganların eline geçti. Hesapların yaklaşık yüzde 20'sinin (18 Milyonun üzerinde kullanıcı) şifrelerinin ele geçirildiği tahmin ediliyor. Şifreler normalde bilgisayar korsanlarının eline geçmemesi için Bcrypt karma algoritması ile korunuyordu.

Firmanın konu hakkında henüz resmi bir açıklaması bulunmuyor.



Eğer dailymotion.com adlı internet sitesinde kullanıcı hesabınız varsa ve aynı şifreyi başka servislerde de kullanıyorsanız bir an önce şifrelerinizi değiştirmeniz yararınıza olacaktır

.

, hesabınızın etkilenip etkilenmediğini kontrol edebilmeniz için çalınan verilerini arama dizinine ekledi. Siteye girdiğinizde mail adresinizi yazdığınızda, hangi serviste maillerinizin kötü amaçlı saldırganların eline geçtiğini ve hangi bilgilerinizin (mail, şifre vs) ellerinde olduğunu öğrenebilirsiniz.



Bu arada Dailymotion söz konusu gelişmeler sonrası kullanıcılarına şifrelerini değiştirmeleri yönünde bilgilendirme maili attı.














#DailyMotion
#Dailymotion Hacklendi
#LeakedSource
7 yıl önce