|

Dünyanın en güvenli akıllısı: GranitePhone

Tamamen şifrelenmiş işletim sistemi ve çok katmanlı güvenlik protokolü ile güçlendirilen GranitePhone raflardaki yerini aldı.

Yeni Şafak ve
14:59 - 12/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Dünyanın en güvenli akıllı telefonu raflardaki yerini aldı. Ülkemizde tabletleri ile tanıdığımız Fransız menşeli

Archos

firması ile


B/T güvenlik uzmanlarından oluşan

Sikur

ekibinin iş ortaklığında geliştirilen

GranitePhone

'un hedef kitlesi tahmin edeceğimiz gibi telefonlarından en önemli beklentisi yazışmalarından, paylaşımlarına kadar tüm içeriklerinde kendilerine ultra güvenlik sağlayabilecek olması. Yani bu bağlamda modeli

Blackphone

ve

Turing

gibi alternatiflerinin yanına koyabiliriz.





Teknik özelliklerine baktığımızda tipik bir orta seviye olarak nitelendirebileceğimiz telefon 5-inç'lik FHD ekran, 2GB RAM'in eşlik ettiği Snapdragon 615 yongaseti, 16GB dahili hafıza ve 8/16MP'lik ön/arka kamera ikilisi ile geliyor.



Vurucu noktasına baktığımızda ise Sikur tarafından geliştirilen GraniteOS'yi görüyoruz. Şöyle ki, Android üzerinde yükselen GraniteOS tamamıyla şifrelenmiş bir işletim sistemi olma özelliğine sahip. Çok katmanlı koruma ile güçlendirilen ve konuşmalardan, mesajlara ve dahili yahut bulut hafızada saklanan tüm verilere kadar içeriğin tamamıyla şifrelendiği modelde şifrenin çözülmesi ise sadece Sikur'un kendi uygulamaları üzerinden gerçekleştirilebiliyor.



Halihazırda satışına başlanan GranitePhone'un fiyatı

850 dolar

olarak belirlenmiş durumda. Resmi ürün sayfasına

erişebilirsiniz.





#GranitePhone
#Archos​
#sikur
#akıllı telefon
#android
9 yıl önce