|

E-spor müsabakalarına Karşıyaka'da katılıyor

Son yıllarda büyüyen ve sektör haline gelen e-spor arenasına, bir yenisi daha ekleniyor. İzmir'in köklü spor kulübü olan Karşıyaka, e-spor müsabakalarında boy göstereceğini açıkladı.

Yeni Şafak
11:06 - 13/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Giderek popülerliği artan e-spor arenasında, rekabet iyice kızışmaya başladı. Bu müsabakalarında büyük isimlere sahip kulüplerin yer alması, ilginin de gitgide büyümesine neden oldu. Bunula birlikte dünya üzerinde kurulmaya başlanan oyuncu takımları, profesyonel ortamda mücadele etmeye devam ediyor.



  • Elektronik spor:
    Organize bilgisayar oyunu yarışmalarına verilen isim olarak biliniyor. Kısaca e-spor olarak adlandırılan bu organizasyon, genellikle profesyonel oyuncular arasında düzenleniyor. E-sporlarda en sık rastlanan oyun türleri strateji, dövüş ve spor olarak biliniyor.

Türkiye'de ise Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe kulüplerinin ardında İzmir'in en köklü spor kulübü Karşıyaka'da elektronik spora dahil olduğunu açıkladı.



Karşıyaka spor kulübünün resmi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, 8 farklı branşta yürüttüğü spor faaliyetlerine bir yeni daha eklediğini duyurdu. İzmir'in en köklü spor kulübü olan Karşıyaka, e-spor müsabakalarında boy göstereceğini belitti.








#E-spor
#Elektronik spor
#Karşıyaka
#Fenerbahçe
#Galatasaray
#Beşiktaş
7 yıl önce