|

Elon Musk’tan marka değeri hakkında açıklama

Tesla’nın Kurucusu ve CEO’su Elon Musk, şirketinin Marka değeri hakkında açıklamalarda bulundu. Şirketin marka değerlerinin olması gerekenden yüksek olduğunu ifade eden CEO, araba üretmenin hiç karlı bir iş olmadığının da altını çizdi.

Yeni Şafak ve
11:55 - 20/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:55 - 20/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Elektrikli otomotiv üreticisi Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Firmanın marka değerinin olması gerekenden yüksek olduğunu dile getirdi.
Elektrikli otomotiv üreticisi Tesla'nın kurucusu Elon Musk, Firmanın marka değerinin olması gerekenden yüksek olduğunu dile getirdi.

Elektrikli otomobil denince akla ilk gelen firma olan Tesla, son dönemde gösterdiği başarılar ile gündeme geliyor. Özellikle marka değeri ile dünya otomotiv devleri Ford ve General Motor’u geride bırakan firmanın CEO’su ve kurucusu Elon Musk bu durum hakkında açıklama yaptı.

The Guardian gazetesi ile röportaj yapam Musk, oldukça gerçekçi bir konuşma yaptı ve 300 dolar olan hisse fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek "Bence market değerimiz hak ettiğimizden yüksek." İfadelerini kullandı.

Tesla’nın CEO’sunun sözlerine de bakıldığında durum aslında Musk’ın ifade ettiği gibi görünüyor. Zira Tesla’nın sattığı araç sayısı ile Ford ve General Motor’un sattığı araç sayısı arasında mukayese edilmeyecek kadar bir fark bulunuyor. Çılgın projeleri ile gündeme gelen Elon Musk kendi şirketi için durumu itiraf ederek otomobil üretmenin karlı bir iş olmadığının da altını çiziyor.

Analist Morgan Stanley firması da Tesla’nın marka değerinin olduğundan yüksek olduğunu ifade ediyor. Firmanın söz konusu puanını her ne kadar düşürmüş olsa da ne yazık ki hisse bedeli fiyatlarında pek bir düşüş yaşanmıyor.

Ayrıca bir araba fabrikası açmanın para kazanmak için iyi bir yol olmadığını belirten Musk, , "Tabi belki de roket üretmek daha kötü bir yoldur." şeklinde konuşmasına eklemede bulundu.

#Tesla
#Elon Musk
#Roket
#Marka değeri
7 yıl önce