|

Dünyanın en büyük hava aracı göklerde

Hybrid Air Vehicles tarafından geliştirilen dünyanın en büyük aracı ilk test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. 92 metre uzunluğa sahip Airlander 10'un 4 adet dizel motoru bulunuyor. 10 ton yük taşıyabilen hava aracı, 3 hafta boyunca kesintisiz havada kalabiliyor.

Yeni Şafak
16:52 - 19/08/2016 Cuma
Güncelleme: 13:52 - 19/08/2016 Cuma
Yeni Şafak
Dünyanın en büyük hava aracı Airlander 10, 3 hafta kesintisiz havada kalabiliyor.
Dünyanın en büyük hava aracı Airlander 10, 3 hafta kesintisiz havada kalabiliyor.

Dünyanın en büyük hava aracı Airlander 10, İngiltere'nin Bedfordshire bölgesinden havalandı. ABD ordusu için geliştirilen araç, Kuzey Londra'ya doğru yaptığı test uçuşunu sorunsuz bir şekilde tamamladı.



İlk görünüşte bir zeplini andıran araç, 92 metrelik uzunluğu ile dünyanın büyük hava aracı unvanına sahip oldu. Airlander 10, 38 bin metreküp helyum gazı ve 4 adet dizel motordan güç alarak 160 km/s hıza çıkabiliyor. Bu aracın en büyük özelliği ise 3 hafta boyunca kesintisiz havada kalabiliyor olması. Bununla birlikte Airlander 10, herhangi bir pist gerekmeksizin hem karaya hem de denize iniş yapma özelliğine sahip. Diğer taraftan 10 ton yük taşıyabiliyor.



Airlander 10 ilk etapta ABD ordusuna hizmet etmek için geliştirilmişti. Lakin ABD hükümeti, bilinmeyen bir nedenden dolayı projeye desteğini kesince bu hava aracının kaderi, Hybrid Air Vehicles'a kalmış oldu.



10 tonluk yük taşıma kapasitesi ve ekonomik uçuş imkanı sunan Airlander 10, kargo şirketlerinin iştahını kabarttı. Dünyanın en büyük hava aracının yine askeri amaçla kullanılabileceği gibi kargo aracı olarak da tercih edilebileceği düşünülüyor.





#Airlander 10
#Hava Aracı
#Hybrid Air Vehicles
8 yıl önce