|

En büyük yazılımcı IBM

IBM, Software Magazine dergisinin "Software 500" listesinde, dünyanın en büyük yazılım ve servis firması seçildi.

Yeni Şafak
00:00 - 19/08/2001 Pazar
Güncelleme: 19:06 - 15/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Software Magazine Dergisi'nin "Software 500" listesi açıklandı. Dergi Haziran/Temmuz 2001 tarihli sayısında yer alan "Software 500" listesinde dünyanın en büyük yazılım ve servis firması olarak IBM ilan etti. IBM, 2000 yılında yazılım ve servisten 45.75 milyar dolar elde etti.


IBM Yazılım içindeki büyümenin en önemli kaynağını e-iş altyapı yazılımlarının satışı oluşturdu. Örneğin IBM'in uygulama ve entegrasyon middleware ürünü olan WebSphere, dokuz çeyrek dönemdir iki haneli oranlarda büyüyor. IBM'in veritabanı ürünü olan DB2 ise, tam 15 çeyrek dönemdir kesintisiz olarak satışlarını artırıyor. Bu büyüme 2001 yılında da devam ediyor. Örneğin WebSphere, 2001 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 44 oranında büyürken, aynı dönemde DB2'nun büyüme oranı ise yüzde 19 olarak gerçekleşti.


Yazılım ve servis sağlayıcılarının yer aldığı liste, firmaların finansal performansı ve büyümesi ile trend bilgisi doğrultusunda hazırlanıyor. Software 500 listesi, iş dünyasına yönelik yazılım ve servisleri geliştiren özel ve kamu kuruluşlarını içeriyor ve kurumsal yazılım alanını değerlendiriyor.


Sıralama, 2000 yılında tüm dünya çapında elde edilen yazılım ve servis gelirlerini gösteriyor. Tedarikçiler, pek çoğu farklı alanlarda da faaliyet gösterdikleri için toplam kurumsal gelirleri açısından değerlendirilmiyorlar. Yazılım gelirleri, lisans ücretlerinin yanı sıra, bakım ve destek gelirleri, profesyonel servis/danışmanlık ve özel programlama gelirlerini içeriyor. Takvim yılı temelindeki finansal bilgiler, Software Magazine'in firma anketleri, kamuya açık dokümanlar ve endüstri analistlerinin değerlendirmeleri doğrultusunda hazırlanıyor.

#IBM
#Software Magazine Dergisi
#Software 500 listesi
23 yıl önce