|

En çok kazandıran platform mobil oldu

Teknoloji geliştikçe mobil platform da daha çok gelişiyor ve hayatımızın her alanında yer edinmeye devam ediyor. Oyun dünyası konusunda yapılan araştırmalar sonucunda mobil platformun en çok kazandıran platform olduğu belirlendi.

Yeni Şafak
11:08 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 11:10 - 23/12/2016 Cuma
Yeni Şafak
2016 yılında en çok kazandıran oyun platformu mobil oldu.
2016 yılında en çok kazandıran oyun platformu mobil oldu.

Oyun denilince akla her ne kadar bilgisayar veya konsol platformları gelse de en çok kazandıran platform mobil platform oldu. Ünlü araştırma şirketi SuperData Research tarafından yapılan bir araştırmada 2016 yılı içerisinde oyun sektöründe bilgisayar platformu, mobil platformunun gerisinde kaldı. Konsol ise bilgisayar platformunun da gerisinde kaldı.



SuperData Research tarafından yayınlanan resmi rapora göre 2016 yılı içerisinde bilgisayar oyunları yapımcı şirketlerine toplam 35,8 milyar dolar kazanç sağlamış iken, mobil oyun geliştiren şirketler ise bu yılı 40,6 milyar dolar kazanç sağlayarak liderliği ele geçirdi. Bu iki platform arasında rekabet sürerken konsol platformu yapımcı şirketlerine sadece 6,6 milyar dolar kazanç sağlayarak çok ama çok geride kaldı. Espor sektörü bu yıl içerisinde 900 milyon dolar kazanç sağlamış iken sanal gerçeklik sektörü ise firmalara 2.7 milyar dolar kazandırmış.



SuperData Research raporuna göre şirket mobil platformun bu kadar gelişmesinin sebebi olarak Pokemon GO, Clash Royale ve Super Mario Run oyunlarını gösteriyor. Bilgisayar platformunun 35,8 milyar dolarlık kazancının çok büyük kısmını ise aralarında League of Legends'in de bulunduğu bazı ücretsiz oyunlar kazanmış. Gelecek sene rekabetin daha da kızışması bekleniyor.


#SuperData Research
#Mobil
7 yıl önce