|

ESA Mars'a düşen uzay aracının renkli görüntülerini yayınladı

Rusya Federal ve Avrupa Uzay Ajansı tarafından Mars'ta araştırma yapmak için gönderilen Schiaparelli adındaki uzay aracı düşmüştü. Yapılan çalışmalar sonucunda ESA'nın yayınladığı renkli fotoğraflar, uzay aracının akıbetini net bir şekilde gözler önüne serdi.

Yeni Şafak
11:53 - 8/11/2016 Salı
Güncelleme: 12:00 - 8/11/2016 Salı
Yeni Şafak
Mars'a gönderilen Schiaparelli adındaki uzay aracı, daha pahalı teknolojilerin Mars'a taşınması için öncülük edecekti.
Mars'a gönderilen Schiaparelli adındaki uzay aracı, daha pahalı teknolojilerin Mars'a taşınması için öncülük edecekti.

Geçtiğimiz ay Rusya Federal ve Avrupa Uzay Ajansı tarafından gönderilen Schiaparelli, Mars yüzeyine inişe geçtikten 50 saniye sonra sinyali kesilmişti. Her şey normal rutin ilerlerken Mars'ın atmosferine girdikten ne olduğu anlaşılamayan Schiaparelli, araştırmalar sonucunda bulundu.



İlk olarak NASA tarafından resimleri görüntülenen uzay aracı, parçalandığı ve marsın yüzeyine dağınık bir şekilde düştüğü bilgisi verilmişti. Mars'taki araştırmalar adına büyük bir öneme sahip teknoloji, daha pahalı teknolojilerin kızıl gezegenin yüzeyine indirilmesinde öncülük etmesi hedefleniyordu.



Lakin ESA'nın çektiği renkli yeni görüntüler, uzay aracının akıbetini net bir şekilde gözler önüne seriyor. Yayınlanan görüntülerde uzay aracının parçaları, 2 ila 3 kilometrelik bir mesafeye saçılmış görünüyor.





Buda demek oluyor ki Kızıl gezegene yolculuk için daha ayrıntılı çalışmaların yapılması ve daha fazla testin uygulanması gerekiyor. Hal böyle olunca Mars'a yolculuğun biraz daha ileri tarihlere ertelenmesi muhtemel görünüyor.



#ESA
#Schiaparelli
#Mars
#Uzay aracı
8 yıl önce