|

Facebook çalışanları için gökdelen kiralayacak

Facebook çalışan memnuniyeti için San Fransisco'da yapımı süren bir gökdelenin büyük bir kısmını kiraladı. 70 kat yüksekliğindeki kulenin 33 katında sosyal medya devi çalışanları oturacak.

Yeni Şafak
14:06 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 14:22 - 22/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
181 Fremont gökdeleni.
181 Fremont gökdeleni.

Facebook çalışan memnuniyeti için binlerce çalışanını bir gökdelene taşımayı planlıyor. Sosyal medya devi, bu yıl tamamlanması beklenen batı sahilinin en büyük gökdelenlerinden 181 Fremont ile kira sözleşmesi imzaladı. Kule, San Fransisco’nun finans bölgesinde yer alıyor, 70 kat yüksekliğindeki binanın 33 katında 2-3 bin Facebook ve Instagram çalışanı oturacak.

436 bin metrekarelik ofis alanı bulunan bina Facebook’un San Fransisco’daki ilk merkezi olacak. Şirketin şu anda binlerce çalışanı şehire 60 km uzaklıktaki Menlo Park merkez ofise gidiyor. Bu bölgeye gidiş trafik nedeniyle 2 saat sürebiliyor.

San Fransisco Business Times’ın haberine göre bu anlaşma son üç yılın en büyük ofis kiralaması. Business Times kira süresini yazmadı ancak metrekare başına 80 dolar, toplamda 35 milyon dolarlık bir sözleşme yapıldığını belirtiyor. Facebook ise kira detaylarını onaylamadı.

Facebook çalışanları ultra lüks gökdelen dairelerindeki kiracılar ile komşu olacak. Hala inşası süren 181 Fremont kulesinin 3 boyutlu çizimleri Facebook’un yeni binası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

#Facebook
#San Fransisco
#ABD
#çalışan
7 yıl önce