|

Facebook da 15 Temmuz’u unuttu!

Sosyal medya devleri 2016 yılının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde, yıl içerisinde yaşanan önemli olaylardan oluşturdukları kolaj videolar yayınlamaya devam ediyor. Twitter #ThisHappened etiketiyle paylaştığı 2016 videosunda 15 Temmuz’a yer vermemişti. Facebook da yayınladığı videoda 15 Temmuz’u unutarak skandala imza attı.

Yeni Şafak
17:57 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 18:16 - 8/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Dünyanın en popüler sosyal paylaşım sitesi 2016 yılında yaşanan önemli olayları içeren bir video yayınladı. Video kullanıcıların ekranında “sponsorlu" olarak görünüyor.



Söz konusu videoda Amerika'da sonuçlanan seçim çalışmalarından, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını aldığı referanduma, Rio olimpiyatlarından Muhammed Ali gibi önemli isimlerin ölüm haberleri konusuna kadar birçok detayı unutmayan Facebook, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi hakkında herhangi bir ekleme yapmaması “skandal" olarak nitelendirildi.




Facebook tarafından paylaşılan haberde dünya çapında birçok ülkede yaşanan olaylara değinilirken; özellikle Müslümanların yaşadığı coğrafyada meydana gelen insanlık dramı, katliam ve olaylardan bahsedilmemesi dikkat çekti. Videonun yayınlanması sonrası Türk kullanıcılar “Suriye'deki katliam nerede, Myanmar'daki katliam nerede, 15 Temmuz darbe girişimi nerede" diyerek tepkilerini gösterdi.



Facebook dünya basınında günlerce gündemde kalan, ülkemizde 1 ay boyunca meydanlarda “demokrasi nöbetinin" tutulduğu ve Yenikapı mitingi ile taçlandırılan 15 Temmuz darbe girişimi hakkında videoda herhangi bir detaya yer vermemesi eleştirilere neden oldu.




Facebook üzerinde son olarak haziran ayında açıklanan verilerde 42 milyon aktif Türk kullanıcının olduğu bildirilmişti.







#Facebook
#15 Temmuz
#Facebook 2016
7 yıl önce