|

Facebook haberleri sansürlüyor!

Facebook eski çalışanları, muhafazakar sağcılara dair haberlerin sansürlendiğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
10:26 - 10/05/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 10:32 - 10/05/2016 الثلاثاء
Yeni Şafak

Günümüzde artık birçok insan günlük haberleri sosyal medya üzerinden takip ediyor.

Facebook

ve

Twitter

bu alanda en iyi 2 platform olarak biliniyor. Yani bu platformlar, eğer haberlere sansür uygularsa muhtemelen birçok kişinin o olaylardan haberi olmayacak.



Kaliforniya

merkezli sosyal ağ devinin eski çalışanları, Facebook'un tam da böyle bir sansür uyguladığını iddia etti. Söz konusu çalışanların, Facebook'un ABD'deki Cumhuriyetçilere (muhafazakar sağ) dair haberlere sansür uyguladığı iddiası şu şekilde:



  • “Facebook'ta çalıştığım döneme Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'na, Mitt Romney veya Glenn Beck'e (muhafazakar siyasiler) dair haberlerin trend haberler arasında hiçbir şekilde yer almadığını fark ettim."

kaleme aldığı yazı kısa sürede büyük ilgi gördü. Birçok otorite, Facebook'un zaten böyle bir tavır içinde olduğunu bildiklerini ifade etti.

Breitbart

editörlerinden

Alex Marlow

, Facebook'un trend olan Cumhuriyetçi haberlerini pasivize ettiğini söyledi:



  • “Facebook, trend olan haberleri ön plana çıkaran basit bir algoritma kullandığını iddia ediyor. Fakat biz bunun doğru olmadığını biliyoruz."

İddiaya destek verenler arasında

Washington Examiner

şef editörü

Hugo Gordon

da var: “Raprou okuduk ve oldukça dikkat çekici bulduk. Değerli içeriklerin hak ettiği şekilde ön plana çıkarılması için Facebook'un dikkatini çekeceğiz."



Söz konusu Facebook çalışanı ayrıca, trend haberlerde kimin çalıştığına göre popülerleşen ve kara listeye alınan haberlerin de değiştiğini iddia ediyor. Sosyal medya devinin, tarafsızlığının sarsıldığı bu konu hakkında nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.



Hatırlayacağımız üzere Facebook yaklaşık 2 ay önce hiçbir mazeret göstermeksizin

yenisafak.com'un
10 milyon takipçili

Facebook hesabını da uzun bir süre erişime kapatmıştı.





#facebook
#trend haber
#sosyal medya
٪d سنوات قبل