|

FBI’ın kullandığı kodlar internete sızdı

2015 yılında San Bernardino’da gerçekleştirilen silahlı saldırının zanlılarından biri olan Syed Farook’a ait iPhone 5c’nin kilidinin kırılması için FBI, Apple’a talimat vermiş, fakat bu talimat yerine getirilmemişti. FBI, bu telefonun kırılması için özel bir şirkete başvurmuştu. Bu çalışma esnasında kullanılan araçlara ait kodlar internete sızdı.

Yeni Şafak
15:32 - 6/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:37 - 6/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
FBI'ın iOS kilitlerini kırmak için kullandığı kodlar internette paylaşıldı.
FBI'ın iOS kilitlerini kırmak için kullandığı kodlar internette paylaşıldı.

2015 yılında San Bernardino'da gerçekleştirilen silahlı saldırı da 14 kişi hayatını kaybetmiş, 22 kişi yaralanmıştı. 2012 yılı sonrası en çok ölümün yaşandığı terör saldırısı sonrası yakalanan zanlılardan Syed Farook'a ait iPhone 5c'nin kilidinin kırılması için FBI, Apple'a talimat vermişti. Ancak dünyaca ünlü teknoloji şirketi yoğun kamuoyu baskılarına rağmen söz konusu talimatı yerine getirmedi. Bu gelişme sonrası soruşturmayı yürüten FBI, Apple marka telefonun kilidini kırmak için mobil güvenlik konusunda uzman olan İsrailli şirket Cellebrite ile anlaştı. Cellebrite tarafından geçtiğimiz ay yapılan açıklamada, eski sunuculardan birine saldırı gerçekleştirildiği belirtilmişti. Saldırganlar FBI tarafından iOS kilidini kırmak için kullanılan araçlardan bazılarını ele geçirdi ve gözdağı verme amacıyla bunların bir kısmını

.



Paylaşılan veriler arasında eski iPhone'ların, Android ve BlackBerry cihazlarının güvenlik kilitlerini kaldırmak için kullanılan Universal Forensic Extraction Device adlı araçla bağlantılı kodlar da yer alıyor. Motherboard'a konuşan siber korsanlardan biri, bu tarz araçların yeterli teknik bilgiye sahip kişiler tarafından kötü amaçlarla kullanılabileceğine ve baskıcı rejimlere kapılar açabileceğine dikkat çekiyor. Bu araç ve araç için kullanılan kodların bazıları bilgisayar korsanları tarafından popüler kod depolarından Pastebin'de paylaştı.



Apple CEO'su Tim Cook, FBI tarafından kullanılan aracın kamu güvenliği için “berbat” olduğunu dile getirmişti.








#FBI
#Apple
#iOS
7 yıl önce