|

Fenerbahçe e-spor sektörüne giriyor!

Beşiktaş'tan sonra Fenerbahçe de LoL takımı kuracak.

Yeni Şafak ve
15:02 - 12/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:04 - 12/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Son yıllarda elektronik sporun (e-spor) büyüyen bir trend olduğunu biliyoruz. Dünya üzerinde kurulan oyuncu takımları, profesyonel ortamda mücadele ediyor. Bu doğrultuda erken davranan Beşiktaş, yaklaşık 2 sene önce Beşiktaş E-Spor Kulübünü kurmuştu. Bu kulüp, profesyonel bir spor kulübü tarafından kurulan ilk e-spor kulübü olma özelliğini taşıyor.



  • Elektronik spor:
    Organize bilgisayar oyunu yarışmalarına verilen isim olarak biliniyor. Kısaca e-spor olarak adlandırılan bu organizasyon, genellikle profesyonel oyuncular arasında düzenleniyor. E-sporlarda en sık rastlanan oyun türleri strateji, dövüş ve spor olarak biliniyor.



Beşiktaş'ın ardından şimdi Fenerbahçe de e-spor kulübü kurmaya hazırlanıyor. Dünya çapında milyonlarca takipçisi olan League of Legends oyunu için bir ekip kurmayı hedefleyen Fenerbahçe'nin Team Aurora ile anlaştığı

.



Aslında Fenerbahçe'nin uzun zamandır bir e-spor kulübü kuracağı söyleniyordu. Bu spekülasyonların ortaya atılmasındaki en büyük etken ise Team Aurora'nın sahibinin Doğam Dirim olması. Zira Dirim aynı zamanda Fenerbahçe'nin kongre üyesi.



Fenerbahçe'nin taraftar sayfası 12numaraorg'un da yakın zaman önce Twitter üzerinden Doğan Dirim'i takibe alması, bu birlikteliğin kesinleştiği söylentilerine neden oluyor.





Gelişmeler şimdilik bu şekilde, lakin Team Aurora ve Fenerbahçe tarafından henüz resmi bir açıklama yapmış değil.



#elektronik spor
#e-spor
#fenerbahçe
#league of legends
8 yıl önce