|

FIFA 16 mı PES 2016 mı?

Ezeli rekabette yeni raunt başlıyor. Bakalım bu senenin galibi kim olacak?

Yeni Şafak
15:49 - 18/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:50 - 18/06/2015 Perşembe
Diğer

Oyun dünyasının en büyük rekabeti hiç kuşku yok ki FIFA serisi ile PES serisi arasında. Gerçi her ne kadar son yılların galibi tartışmasız biçimde FIFA olsa da PESseverlerin gönlündeki PES 2013 efsanesinin yeniden doğabileceğine dair umutlar sönmüş değil.



Her ikisi de Eylül ayı içerisinde satışa sunulacak olan oyunlara yönelik en önemli verilerden birisi olan oynanış videoları yayımlandı. Her ikisi de ortalama 15 dakika süren videoları izlediğimizde her iki oyunda da bir önceki nesle göre ciddi iyileştirmeler olduğunu fark etmek pek de zaman almıyor. Örneğin FIFA 16 ile birlikte oyun dinamiklerinde ve animasyonlarda çeşitli yenilik ve iyileştirmelere gidilmiş. Keza bir diğer önemli yenilik de kadın oyuncularla tanışacak oluşumuz. Türkçe dil desteğinden bahsetmemize ise gerek dahi yok zaten...







'ya baktığımızda zamansa aynı FIFA'da olduğu gibi animasyonlarda yenilikler yapıldığını görüyoruz. Keza benzer şekilde yüz tasarımlarında ve çevre görüntülerinde de iyileştirmeler mevcut. Ama en önemlisi kesinlikle yapay zekada yapılan bariz geliştirmeler.



Son olarak her iki oynanış videosunun da demo sürüme ait olduğunun altını çizelim. Yani final sürüme kadar epey bir iyileştirmeye daha sahne olacağını söyleyebiliriz.






#fifa 16
#pes 2016
#futbol
#bilgisayar oyunu
9 yıl önce