|

Firefox Adobe Flash'ı kaldırıyor

Uzun zamandır Adobe Flash ile kavgalı olan Firefox, kısa süreli engellemelerle çözemediği sorunu kökten halletmeye karar verdi. Bu doğrultuda Ağustos 2016 itibarıyla Adobe Flash, Mozilla Firefox'tan tamamen kaldırılıyor.

Yeni Şafak
09:59 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:41 - 23/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Adobe Flash Player, Mozilla Firefox tarayıcısından kaldırılıyor.
Adobe Flash Player, Mozilla Firefox tarayıcısından kaldırılıyor.

Tarayıcılarda Adobe Flash Player dönemi artık yavaş yavaş bitiyor. Zira milyonlarca internet kullanıcısı, Flash'ın sürekli hata vermesinden ve batarya tüketimini arttırmasından şikayetçi. Bu nedenle Mozilla Firefox, uzun zamandır açıkları kapatması için Adobe'a uyarılarda bulunuyordu. Hatta bu doğrultuda kısa süreli engellemeler de yapıldı.



Bir türlü sonuç elde edemeyen Mozilla Firefox, Adobe Flash'tan temelli kurtulmaya karar verdi. Mozilla vakfına bağlı internet tarayıcısı, Ağustos 2016 itibarıyla kendi tarayıcılarından Flash'ın tamamen kaldırılacağını açıkladı.



Bildiğiniz üzere dünyada yaygın olarak kullanılan platformlardan Facebook ve Youtube, Flash'ı bırakanlar arasında yer alıyor. Varsayılan olarak HTML5 videolar sunmaya başlayan platformlar, Flash'tan kaynaklanan hatalardan da kurtulmuş oldu.



Firefox firması da Flash'ı kaldırdığında bu hataların yüzde 10 oranında düşeceğini ve daha hızlı hale gelip, uzun pil ömrü sunacağını belirtti. Dünya üzerinde çok sayıda kişi tarafından tercih edilen bu tarayıcı, kullanıcılarına Facebook ve Youtube'da olduğu gibi video deneyimi sunacak.



#Adobe Flash
#Mozilla Firefox
#HTML5
8 yıl önce