|

Ford 'uyuşturucu giysi simülatörü' geliştirdi!

Uyuşturucuyla araç kullanmanın nasıl felaketlere yol açtığını görmeniz gerek!

Yeni Şafak ve
17:08 - 21/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:08 - 21/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Otomobil denilince aklımıza ilk gelen üreticilerden birisi olan ABD menşeli sektör devi Ford, uyuşturucu ile araç kullanmanın zararlarına (ya da uyuşturucunun zararları diye genellersek çok daha isabetli olur) değinmek amacıyla bir oldukça ses getiren bir kampanya düzenledi.



Alman Meyer-Hentschel Enstitüsü'nde görevli araştırmacılarla iş ortaklığında, uyuşturucunun reflekslerimizi nasıl olumsuz yönde etkilediğini, görüşümüzde oluşan bulanıklığı, hareketlerimizi ne derece dengesizleştirdiğini vs. kısacası bünyede oluşturduğu tahribatı simüle eden bir uyuşturucu (etkisi yapan) giysi takımı simülatörü hazırlayan Ford, tamamıyla bu amaca yönelik üretilen gözlük, kulaklık, ağırlıklar ve içerisinde titreşim motorunun yer aldığı bu sürüş takımını profesyonel sürücülere giydirip onları araçların başına geçirerek bu vesileyle tüm dünyaya da uyuşturucunun ne derece tehlikeli bir 'meret' olduğunu gösteriyor.







Düşünün ki bu sürücülerin hepsi yukarıda da belirttiğimiz gibi işinin ehli profesyonel sürücüler. Onları dahi bu hale düşüren uyuşturucu normal sürücülere neler yapar varın siz düşünün...







Videomuz aşağıda, detaylar ise

:







#ford
#otomobil
#uyuşturucu
#Meyer-Hentschel Enstitüsü
#simülatör
8 yıl önce