|

Gelmiş geçmiş en güvenli otomobil

Alman otomotiv devleri Mercedes ve Maybach'ın ortak yapımı S600 Pullman Guard resmen tanıtıldı. Tam 5.5 ton ağırlığında bütünüyle zırhlı dizayn edilen bu otomobil, maksimum konfor ve güvenlik sunuyor. Aracın satış fiyatı ise 1.6 milyon dolar.

Yeni Şafak
11:51 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:51 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Mercedes-Maybach, gelmiş geçmiş en konforlu ve güvenli aracı S600 Pullman Guard'ı tanıttı.
Mercedes-Maybach, gelmiş geçmiş en konforlu ve güvenli aracı S600 Pullman Guard'ı tanıttı.

1909 yılında lüks otomobil üretmek amacıyla yola çıkan Wilhelm Maybach'ın yolu 1960'da Mercedes-Benz ile kesişince dünyanın en konforlu araçları ortaya çıktı.



Geçmişte zeplin ve tank motorları üreten Maybach, Mercedes'in de bağlı olduğu Daimler grubuna katılarak, Alman otomotiv devi Mercedes ile birlikte otomobil üretmeye başladı. Fakat iki dev firma sadece tek bir otomobil üzerinde çalışıyor: S-Class.



Bu otomobil birçok ülkede satılıyor. Lakin Mercedes Maybach ortaklığı sonucu piyasaya sınırlı sayıda sürülen bir otomobil daha var: S600 Pullman Guard. Kusursuz konfor sunan bu otomobil aynı zamanda üst düzey güvenlik donanımlarına sahip.





Limuzin boyutlarında olan Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard %100 zırhlı olacak şekilde dizayn edildi. Bu otomobilde o kadar kuvvetli güvenlik donanımları bulunuyor ki, normal ağırlığı 2.2 ton olan S600'ün bu versiyonu tam 5.5 ton ağırlığında. Tabii bu 3 tonluk farkın hepsi için zırh diyemeyiz. Diğer konfor elementleri de aracın ağırlığını arttırıyor.





S600 Pullman Guard, 12-silindirli 6.0 litre motora sahip. 530 beygir güç üreten bu motor, standart S600'lerde muazzam performans sağlıyor. Fakat Pullman Guard'ın ağırlığının 5.5 ton olması, performans anlamında olumsuz olarak yansıyor.





Söz konusu araç bütünüyle kurşun geçirmez olarak tasarlandı. Bunun yanı sıra zeminin güçlendirilmesinden ötürü bombalı saldırılar da bu araca karşı başarısızlıkla sonuçlanıyor. Pullman Guard'ın camları da aynı şekilde kurşun geçirmiyor. Ultra kalın bu camlar darbe alsa bile polikarbonat ile kaplı olduğu için dağılmıyor.





S600 Pullman Guard güvenliğin yanı sıra kusursuz konfor sağlıyor. Geniş iç hacmi, rahat koltukları ve daha pek çok donanımıyla bu araç dünyanın en konforlu araçları arasında yer alıyor. Araçla alakalı bir Mercedes yetkilisi şu ifadeleri kullanıyor:



  • Üst düzey yolcular için birinci sınıf konfor ve geniş oturma alanı sağlayan Mercedes-Maybach Pullman, ayrıcalığın en üst düzeyinin vücut bulmuş hali.

Mercedes-Maybach modelleri bildiğimiz üzere ülkemizde de satılıyor. Fiyatları 1.1 milyon ile 1.43 milyon arasında değişen bu otomobiller, özel sipariş ile getiriliyor. Lakin S600 Pullman Guard'a herkes sahip olamıyor. Dağıtımına 2017'nin ikinci yarısından itibaren başlanacak olan Pullman Guard'ın satış fiyatı tam 1.57 milyon dolar olacak.






#Mercedes-Maybach
#S600
#Pullman Guard
8 yıl önce