|

Google Apple'ın izinde: Hem yazılım hem donanım!

'Yazılım Google'dan, donanım iş ortağından' düsturu tarihe karışıyor!

Yeni Şafak ve
13:04 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 11:04 - 29/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Google'ın uzun bir süreden beri 'kendi donanımını kendin üret' stratejisi üzerinde çalıştığına yönelik duyumlar alıyor olsak da henüz somut bir adım görmemiştik. Hatta Motorola'yı satın alması ertesinde doğal olarak söylentiler de ayyuka çıkmış olsa da ertesi sene patentlerini kendisinde tutup donanım kısmını Lenovo'ya satmasına müteakip yine karar değişikliğine gidildiği söylenmişti.



Bildiğimiz gibi Google başta Nexus serisi altında satışa sunduğu akıllı telefonlar olmak üzere, kendi imzasını taşıyan ürünleri iş ortaklarına ürettiriyor. Yani diğer bir deyişle 'yazılım Google'dan, donanım iş ortağından' durumu söz konusu.



İşte şimdi

'un aktardığı habere baktığımızda Google'ın kendi iç donanım birimini açmaya hazırlandığını okuyoruz. Başına getirilen isim ise Motorola eski Başkanı Rick Osterloh. Henüz Google resmi açıklamayı yapmış olmasa da, firma sözcülerinden birisi, transferi doğrulamanın yanında konuya ilişkin bilgilendirmesinde Osterloh'un Google'a Kıdemli Başkan Yardımcısı sıfatıyla katıldığını, tüm donanım departmanının başına geçtiğini ve doğrudan Google CEO'su Sundar Pichai'ye karşı sorumlu olacağının belirtiyor.



Bu arada dikkat çeken bir diğer ayıntı ise Osterloh'un Nexus projesinin donanım kanadına ağırlık verecek olmasının yanısıra Android Bölümü'ndeki mevkidaşı Hiroshi Lockheimer ile oldukça yakın çalışacağı ki bunun da Nexus'ların donanım-yazılım uyumunun optimize edilmesi yönünde oldukça isabetli bir adım olacağı muhakkak.



Yeniden yapılandırılacak donanım bölümü içerisinde Google'ın tüm donanımları dahil edilecek ki bunların arasında Nexus ve Pixel ve Chromebook gibi bilinen projelerin yanısıra Google Glass, ATAP, OnHub gibi yan ürünler de bulunacak.



Konuya ilişkin aşağıdaki haberimizde detaylı bir analiz kaleme almıştık, okumanızı tavsiye ederek sonlandıralım:











#google
#nexus
#Rick Osterloh
8 yıl önce