|

Google artık 'leb demeden leblebi tarihini' anlatıyor

Şimdiye kadar leb demeden leblebiyi anlayan Google, yeni güncelleme ile birlikte artık biz daha leb derken bize leblebinin tarihçesini anlatmaya başladı.

Yeni Şafak
12:02 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:59 - 28/05/2015 Perşembe
Diğer

Sanal hayattaki en büyük yardımcımız Google, tahmin yeteneklerini bir adım daha öteye taşıyor. Tahmin algoritmasını yenileyen arama devinin hayata geçirdiği yeni özellik biz henüz sorma aşamasında iken bize sorumuzun cevabını vermek. Üstelik cevabı yeni bir pencere açmadan doğrudan sorumuzun altında beliriyor ki bu sayede de örneğin başka bir şey sormaya niyetliysek bizim yazımızı olumsuz yönde etkilemiyor.



Farkındayız; böyle yazınca anlaşılması pek de kolay değil, en iyisi görselle anlatmak:







Gördüğümüz gibi biz daha Mısır'ın başkenti neresi niye sorarken, durumu anlayan Google bize cevabı veriyor. Böylece şimdiye kadar olduğu gibi sayfa güncellemesine gidilmediği için hem zaman kazanıyoruz hem de örneğin başka bir sorumuz daha varsa, Kahire cevabını aldığımız için yazdıklarımızı silip yeni sorumuzu sormaya başlayabiliyoruz. Tabii bu tür cevapların basit, spesifik ve tahmin edilmesi kolay sorularla sınırlı olduğunu da not olarak düşelim.



Yeni özellik şimdilik sadece ABD ve İngiltere gibi bir kaç ülkeyle ve sadece İngilizce diliyle sınırlı olsa da önümüzdeki günlerde kademeli olarak diğer ülke ve dilleri desteklemeye başlayacak.







#google
#google arama ipuçları
#arama motoru
9 yıl önce